facebook

В Україні зростуть ціни на свинину: скільки заплатимо

Ціни на свинину живою масою кілька послабилися в травні. Так, середня ціна на товарних свиней забійних кондицій на минулому тижні знизилася на 1 грн/кг або на 2% в порівнянні з попереднім – до 45,6 грн/кг. Така динаміка повторюється з року в рік і не триває довго, а незабаром ціни почнуть зростати.

Про це повідомляється на сайті Асоціації “Свінарі України”. “Нетривале пониження цін на живець свиней після Великодня – звична сезонна зміна. Активізація торгівельної активності напередодні свята дещо послаблюється після завершення святкувань. Чим пізніший Великодень, тим період “спокою” коротший. Адже сонячна погода –рушій попиту на свинину впродовж весняно-літнього періоду”, – йдеться в повідомленні.

В АСУ відзначають, що за оцінками окремих гравців вітчизняного ринку свинини, в 2021-му відновлення не змусить себе чекати. На їхню думку, поліпшення погодних умов дозволить споживачам продовжити розпочатий в травні сезон пікніків, а їх вища купівельна активність створить додаткову підтримку для цін.

Раніше економічний експерт Олексій Дорошенко заявив, що з початку року в Україні рекордно подорожчали цукор, соняшникова олія та яйця. При цьому продовжиться подорожчання хліба і яловичини.

“Після річного подорожчання почався тренд на зниження цін. По-перше, почали дешевшати сезонні овочі. По-друге, почали знижуватися ціни на яйця. Разом з тим, українські виробники яєць стали знову виходити на європейські ринки, а це погано для внутрішнього споживача. Ціни на яйця просіли, але не сильно. Також у всьому світі спостерігається тренд подорожчання яловичини, і Україна не виняток. Це пов’язано зі скороченням поголів’я”, – говорить фахівець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...