facebook

Вчителька з Івано-Франківська збирається підкорити Еверест без кисню(відео)

Вчителька географії ліцею №13 Івано-Франківська Христина Мохнацька збирається підкорити найвищу вершину світу – Еверест – без кисневих балонів.

Про це пише Освіторія з посиланням на ТСН.

Зокрема, вчителька вже місяць робить пробні сходження на гору для кращої акліматизації. Якщо їй вдасться піднятися на вершину, то Христина буде п’ятою жінкою, яка змогла зійти на Еверест без кисню.

Окрім того, вона планує прочитати лекцію на висоті 5200 м (на найвищому в світі льодовику Хумбу) для студентів Університету Короля Данила, де вона працює викладачкою.

“Я вже тут 43-й день і почуваюся досить добре. Акліматизація пройшла дуже успішно, я дуже рада, що мій організм сприйняв це все так дуже добре”, – розповіла вчителька в сюжеті ТСН.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Акліматизація для Христини – це два сходження на 6400 і на 7900 метрів.

“Чи відмовлюся я йти без кисневої маски? Звісно, ні. Якщо мій організм не зможе дихати на висоті більше 8 тисяч самостійно, я використаю кисень. Я, звичайно, використаю маску, я це зафіксую, всім повідомлю. Але якщо мій організм буде добре себе почувати, я кисень використовувати не буду, буду підніматися без кисневої маски”, – каже вона.

Христина інтенсивно готувалася до сходження на Еверест пів року. Під час сходження її супроводжуватимуть досвідчені провідники.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...