facebook

6 порад для подружжя: духовні підказки

За що я тебе люблю? Напишіть на аркуші паперу список з 10 причин, чому ви любите свого чоловіка (дружину).

Тримайте його у вашому гаманці та регулярно доповнюйте його. Переглядайте цей список, коли ви подорожуєте або ж коли ви посварилися.  1. Духовні практики

Молитовні підказки. Оберіть орієнтир, коли ви повертаєтесь додому або одне із завдань, які ви робите щодня, наприклад, чистите зуби. Цей орієнтир служитиме для вас нагадуванням, щоб молитись за вашого чоловіка. Кожного дня, коли ви проїжджаєте повз цей знак, або коли щоранку чистите зуби – згадуйте про потреби свого чоловіка або ж просто подякуйте Богові за нього!

Моліться безперервно. Моліться спонтанно, коли їдете за кермом, йдете за покупками або готуєте вечерю. Коли ви просите та молитесь візьміться зі своїм чоловіком (дружиною) за руки. Ці швидкі молитви допомагають підтримувати духовний зв’язок навіть для пар, які надто заклопотані своєю роботою.

Завершуйте свій день у молитві. Моліться разом зі своїм подругом, дякуйте за цей день та просіть Бога, щоб Він надалі допомагав вам будувати міцний шлюб. Духовно розвиваючись у шлюбі, спробуйте обговорювати та запам’ятовувати уривки зі Святого Письма разом. Можливо, на перший погляд це здається складним, але розвиваючи відносини з Богом у шлюбі, ви знайдете себе та духовно розвиватиметесь.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Розпочинайте новий рік із подяки. Почніть новий рік з обговорення із вашим чоловіком трьох речей за які ви вдячні у шлюбі і трьох основних тенденцій, які негативно впливають на ваш шлюб. Тоді моліться один за одного, використовуючи цей список як нагадування.

2. Перевірка комунікації

Говоріть за себе. Навчіться говорити за себе. Замість того, щоб використовувати «Ти», під час розмови зі своїм чоловіком, використовуйте «Я», щоб допомогти зрозуміти вашу точку зору.

Навчіться слухати. Часто конфлікти виникають через непорозуміння. Попросіть вашого чоловіка (дружину) пояснити цю конфліктну ситуацію, а не шукайте пояснень самостійно. Спробуйте сказати так: «Я почув тебе. Поясни, будь ласка, що ти маєш на увазі?».

Менше нарікайте, більше ходіть пішки. Хочете сказати щось своєму чоловікові, але він в іншій кімнаті? Замість того, щоб голосно промовляти, зайдіть до кімнати та поговоріть спокійно.

Використовуйте невербальні знаки, щоб показати вашій дружині, що ви слухаєте уважно. Наприклад, візьміть її за руку. Перед тим, як ваша дружина (чоловік) розпочнуть розмову, нахиліться трохи вперед, щоб показати, що ви зацікавлені в розмові.

Check in. Часто наша буденність настільки затягує нас, що легко втрати зв’язок зі своєю половинкою. Спробуйте відкласти роботу на декілька хвилин і написати своєму чоловікові (дружині), запитайте як у нього (неї) справи.

Придумайте кодове слово. Разом зі своїм чоловіком (дружиною) придумайте секретне кодове слово, за допомогою якого ви висловлюватимете любов один до одного у листуванні. Наприклад, I.L.Y.M. «Я люблю тебе більше».

Навчіться дякувати. Записуйте свої подяки на стікерах або у спеціальному записнику, пишіть любовні листи від руки.

За що я тебе люблю? Напишіть на аркуші паперу список з 10 причин, чому ви любите свого чоловіка (дружину). Тримайте його у вашому гаманці та регулярно доповнюйте його. Переглядайте цей список, коли ви подорожуєте або ж коли ви посварилися.

3. Конфліктні ситуації

Я так вдячний, що ти зі мною не погоджуєшся. Чи є у вас проблеми з примиренням після сварки? Ваш чоловік (дружина) – ваш друг, а не ворог. Пам’ятайте про це. Звісно, інколи його (її) поведінка може бути не надто мирною. Перенесіть перспективу свого чоловіка (дружини) від «ворога» до «союзника». Візьміть паузу в суперечці, щоб обдумати все, що ви почули, а потім спокійно продовжіть обговорення.

Погляньте на ситуацію під іншим кутом. Розуміння того, як ваш чоловік чи дружина поводяться, сприяє подружній гармонії. Обговоріть його (її) поведінку. Спробуйте записати це на папері «Коли я ___________ як я вчиню?». Перенесіть увагу від гніву, страху і відчаю та перенаправте її до любові, впевненості та надії.

Зрозумійте потреби один одного. Часто потреби вашого чоловіка (дружини) відрізняються від ваших. Чоловіки, перш ніж вирішити проблему про яку говорить дружина, спочатку вислухайте її. Жінки, дозвольте вашому чоловікові побути на одинці з собою, оскільки це допомагає йому відновити свою любов до вас.

Менше соціальних мереж, більше часу на двох. Коли ви разом, спробуйте вимкнути телефон і сфокусуватись на вашому чоловікові (дружині). Так, щоб йому (їй) не довелось конкурувати за вашу увагу із Facebook.

4. Відновлення романтики

Ностальгія за першим побаченням. Відновіть своє перше побачення! Це може бути похід в ресторан чи перегляд фільму в кінотеатрі… Головне згадати ті емоції та переживання, які ви відчували на першому побаченні.

Знову до школи. Ніколи ж не пізно вчитись новому? Вересень це чудовий час, щоб розпочати щось нове. Разом ви можете вивчити нову мову, піти на курси з фотографування, навчитись танцювати, готувати разом нові страви…. А головне, що більшість з цих курсів веселі, творчі та неймовірно цікаві, і для цього не потрібно чекати вересня))))

Не забувайте про маленькі традиції. Чи маєте у своїй сім’ї ви певні ритуали? Наприклад, цілуватись на прощання, бажаючи один одному вдалого дня, або ж готувати сніданок у ліжко щосуботи… Кожна пара має певні ритуали, про які варто не забувати.

5. Спілкування з друзями

Ви не одні! Спілкуйтесь з іншими парами. Це привнесе нову перспективу у ваш шлюб і покаже вам, що ви не самотні в своїх подружніх злетах та падіннях. Незалежно від віку ваших одружених друзів, ви можете отримати користь з їхньої компанії. Поважні пари мають багатство мудрості від свого власного шлюбу, а тому можуть порадити вам багато чого корисного. Пари, які ж на наступному етапі свого подружнього життя, можуть проконсультувати вас з питань у найближчому майбутньому, наприклад, як рішення народити дітей.

Розповіді про свого чоловіка/дружину. Що ви розповідаєте своїм друзям про вашого подруга? Хвалите чи критикуєте? Якщо ви ділитесь своїми сімейними проблемами з друзями, будьте впевнені, що це залишиться лише між вами. Якщо ж ви лише критикуєте на публіку свою дружину/чоловіка, то знайте, що це негативно говорить і про вас. Адже, коли ви одружились, то стали одним цілим. Найкраще – це показати наскільки ви цінуєте свого подруга і за що ви йому вдячні.

6. Любов та повага

Ніколи не пізно, щоб дізнатись. Період зустрічань, заручення та перших років подружнього життя можуть бути для вас захоплюючим відкриттям, адже в цей час ви дізнаєтесь багато нового про свою дружину/чоловіка. Люди продовжують розвиватись впродовж усього свого життя, тому ви щодня відкриватимете щось нове у своєму чоловікові (дружині).

Чи знаєте ви мову любові вашого чоловіка/дружини? Ви ніколи не замислювались над тим, чому ваша дружина в захваті, коли купуєте продукти в магазині, але менше задоволена від коробки цукерок, яку ви їй подарували? Витратьте час, щоб обговорити різні способи, якими він/вона отримує любов краще, зумійте зрозуміти її (його) мову любові.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...