facebook

Без запасів кисню: франківська вчителька піднялася на найвищу гору світу. ФОТО

Вчителька географії з Івано-Франківська Христя Мохнацька піднялася на Еверест без кисневої маски.

Про це повідомляють на сторінці Університету короля Данила.

До вершини Христина дісталась сьогодні о 07:04 за місцевим часом. Сходження на Еверест жінка розпочала ще 10 квітня. Христина Мохнацька стала першою українкою, яка вийшла на найвищу вершину світу без кисневої маски.

Більше деталей обіцяють розповісти згодом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Христя інтенсивно готувалася до сходження на Еверест добрих пів року. Під час сходження її супроводжуватимуть досвідчені провідники. Та все одно сходження неймовірно важке. Кілька сотень альпіністів навіки залишилися там, на горі. Їхні тіла навіть не можуть зняти, щоб поховати. У більшості з них був кисень, але елементарно не вистачило сил. Еверест небезпечний, дуже норовливий, але тому Христина туди і йде, щоб довести, вона може це зробити.

Нагадаємо, що у березні Мохнацька піднялася на найвищий вулкан світу — Очі Пустелі в Південній Америці. Більшість альпіністів долають шлях на його вершину, а це майже сім тисяч метрів, кілька днів. А Христина зробила це всього за 19 годин і встановила національний рекорд.

ОНОВЛЕНО!:

Викладачку з Івано-Франківська Христю Мохнацьку звинуватили у поширенні неправдивої інформації щодо підкорення нею гори Еверест.

Про це у соцмережі повідомив один з альпіністів, який також здійснював з групою колег цього дня сходження на Еверест, Дмитро Семеренко. Він зокрема зазначив, що франківчанка не дійшла до вершини навіть з киснем. Про це він повідомив у відео на своїй сторінці у соцмережі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...