facebook

Україна та Італія у червні продовжать визнання водійських посвідчень

Україна та Італія планують продовжити дію угоди про визнання українських водійських посвідчень. Угода буде на порядку денному зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з главою МЗС Італії Луїджі Ді Майо у червні 2021 року.

Про це повідомила прес-служба українського МВС.

Як розповіли у міністерстві, нова редакція угоди про взаємне визнання та обмін посвідчень водія наразі на завершальній стадії узгодження відповідними міністерствами України та Італії.

Ця угода, зазначають в МВС, покликана забезпечити гарантування прав громадян обох держав на спрощену конвертацію їхніх національних посвідчень.

У МВС пояснили, що укладена у 2015 році угода з Італією була тимчасовою, тільки на 5 років, оскільки Україна не є членом ЄС. Однак у цій угоді є пункт, який передбачає “продовження строку дії цієї угоди, для уникнення, навіть тимчасового, припинення обміну посвідчень водія”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, з 1 червня 2021 року в Італії перестали визнавати українські водійські права, оскільки між країнами втратила чинність відповідна угода. Угода була підписана у 2015 році.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...