Гурт “Go_A” дасть безкоштовний виступ на Прикарпатті

25-28 червня на Прикарпатті пройде Міжнародний форум Via Carpatia, де виступлять різноманітні гурти та покажуть просто неба виставу. 

На відзначення 30-річчя незалежності України Форум Via Carpatia-2021 проходитиме під гаслом «Капітал свободи: 30 років культурної незалежності», інформує “Галка”.

“Запрошуємо до Криворівні та Верховини Івано-Франківської області!”, – кажуть організатори.

Нова зірка нашої культурної дипломатії Go_A після виступу на Євробаченні заспіває у Верховині. «Гайдамаки» презентують прем’єру альбому. Для гостей зіграють «Мандри» і «Кораллі». Відкриття року — проєкт «Hutsul Planet» — вперше виступить на великій сцені із прем’єрою альбому «Весняні думи». Концерт вестиме легенда української музики незалежності Анжеліка Рудницька.

Ростислав Держипільський і Галина Баранкевич поставить просто неба драму-концерт «Вигнані з раю» з Івано-Франківським національним академічним драматичним театром. Василь Вовкун із Львівським національним театром опери і балету привозять Франкового «Лиса Микиту», музику до якого написав Іван Небесний.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також у рамках Форуму дискутуватимуть на теми, що перебувають на перетині культури і політики.

– Як збереження культурної спадщини і становлення культурних інституцій вплинуло на становлення незалежності й самоусвідомлення України?

– Чи було мистецтво попередніх 30 років лише дзеркалом подій, що відбувалися в країні, чи безпосередньо впливало на формування порядку денного?

– Політика пам’яті, еволюція історичного знання, меморіалізація «складної історії», вплив медій на долю країни — глибокі й актуальні теми обговорять гості фестивалю на дискусійних панелях.

На локації у Верховині та в прямому ефірі провідні політологи, історики, культурологи, письменники і режисери запекло дискутуватимуть, спрямовані досвідченими модераторами.

Також презентують повернення бібліотеки Станіслава Вінценза до України в Музеї Гуцульщини у Верховині, виставку картин художників Миколи та Людмили Рибенчуків «Світочі Гуцульщини» та вручимо премію Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів».

Відвідування всіх подій вільне.

Оля

Recent Posts

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

18 хв. ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

1 годину ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

3 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

4 години ago

Українців попередили про магнітну бурю у найближчі дві доби

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 2-4 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

14 години ago