facebook

Як відпочити на Балканах дешевше, ніж в Україні. І не гірше, ніж в Італії

Хочете відпочити на мальовничих Балканах, не збанкрутувавши? Подумайте про Албанію. У незвичайній країні можна знайти гори, озера, два моря з неймовірно прозорою водою — і ціни, які можна порівняти з одеськими.

А часом навіть нижче. Албанія — найбюджетніша для відпочинку країна Балканського півострова. За цінами її можна порівняти із сусідньою Болгарією, однак країну троянд омиває Чорне море, яке і без того знайоме українцям.

У невеликій Албанії є цілих два моря — Адріатичне на півночі і Іонічне на півдні. Фактично, з одного боку вся країна представляє собою одну суцільну берегову лінію з масою пляжів — упорядкованих або диких.

При цьому курортів тут не так вже й багато. Найпопулярніші на Адріатиці – Веліпойе, Дуррес, Шенджін, на Іонічному морі – Вльора, Саранда, Ксамір, Хімара, Дхермі, Орикум, Борш.

Насправді, туризм в Албанії поки не дуже розвинений, і мандрівникам доведеться зіткнутися зі слабкою транспортною мережею, видами будівництва то тут, то там, малою кількістю великих готелів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Все це цілком зрозуміло — Албанія була комуністичною, моментами ізольованою від решти світу країною, якій згодом довелося пережити болісний етап перетворення на демократичну державу. На цьому шляху тут були і фінансові піраміди, і масові заворушення, і зростання злочинності – загалом, всі принади 90-хх.

А що зараз?

Існує міф, що Албанія — надзвичайно кримінальна країна з розвиненим наркотрафіком, торгівлею людьми, сутичками банд, грабежами. Але насправді, в наші дні рівень злочинності тут невисокий — багато місцевих і не тільки мандрівників користуються автостопом і гуляють по ночах вулицями міст.

У місцевих крамничках можуть спробувати обрахувати іноземця, але це фактично найнебезпечніше, з чим тут можна зіткнутися.

Куди поїхати в Албанії

Не надто розвинений туризм має перевагу — Албанія відмінно підходить для тих, хто шукає усамітнення. Тут є кемпінги, геструми, хостели, невеликі сімейні готелі – словом, знайти спокійне місце нескладно.

Проживання в кемпінгу в мальовничій Гірокастрі обійдеться вам всього в 165 грн на добу.

З розвагами тут складніше. Тим, хто шукає активного відпочинку або тусовок, варто звернути увагу на великі міста — наприклад, Вльору або Дуррес.

Тут ми знайшли семиденний тур в готель 4* з перельотом за 934 євро на двох.

Кухня Албанії

Ця балканська країна може запропонувати гастротуристу або просто любителю смачно поїсти величезну кількість м’ясних страв. Переважно, з баранини або яловичини, оскільки абсолютна більшість албанців — мусульмани.

Найпопулярніші: тав кози — баранина з яйцем і йогуртом, запечена в глиняному посуді, фаргеса тирана, сумлек, гювеч.

На окрему увагу заслуговують місцеві морепродукти. Їх в Албанії подають повсюдно, і це доступне задоволення — порція креветок в кафе може коштувати кілька євро.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...