facebook

“5 тис грн достатньо для виживання”: депутатка від “Слуг” Галина Третьякова потрапила у черговий скандал

Народна депутатка від фракції “Слуга народу” та голова Комітету з питань соціальної політики ВРУ Галина Третьякова вважає, що на фізіологічному рівні українцю цілком достатньо зарплати в 5000 гривень.

“На сьогоднішній день на фізіологічному рівні, я вважаю, що цей рівень повинен бути 5-5,5 тисяч гривень. Але я орієнтуюся не на фізіологічний рівень прожиткового рівня, а на соціальний чи національний, і вважаю, що він зараз повинен становити не менше, ніж 43-50 % від середньої зарплати, ц означає, що він повинен бути на рівні 6-7 тисяч гривень”, — сказала вона.

Варто зазначити, що ще у липні 2020 року в інтерв’ю, вона назвала замалою заробітну плату депутатів, щоб якісно забезпечувати їхню роботу. Депутатам нараховують в середньому 42 тисячі гривень на місяць, а після відрахування податків вони отримують 32-35 тисяч залежно від того, чи брав парламентар відпустку.

“Депутатська заробітна плата вона не тільки для депутата. Вона невелика, можна навіть сказати, що в реаліях для того, щоб забезпечити роботу народному депутату, вона замала”, — вважає Третьякова.

Також депутат бідкалась на те, що за роботу в Раді не виплачують аванси, а всю зарплату раз на місяць з 10 по 15 число.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак ще більшою проблемою вона назвала низькі виплати на “організацію діяльності народного депутата”, які нараховують окремо від зарплат депутатам, як фонд на оплату помічників.

“Народний депутат має мати юридичну підтримку, організаційну… має бути контроль того, що відображається у ЗМІ. Крім того, має бути особистий помічник, який буде твій розклад [формувати]… На помічників оця сума, яка надається, — 42 тисячі гривень (після відрахування податків — ред.) на чотирьох осіб. Це замало”, — сказала Третьякова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...