facebook

Вартість товару – понад 300 тисяч: В автобусі «Неаполь – Луцьк» везли блок для майнингу криптовалюти

Пасажир рейсового автобуса, який повертався з Італії через українсько-угорський кордон, намагався незаконно завезти в Україну блок автоматичного оброблення інформації.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

Вартість товару – понад 300 тис. грн, що значно перевищує дозволену митним законодавством суму – 500 євро і до 50 кг для ввезення товару на одну особу без декларування та сплати митних платежів.

З’ясували, що 41-річний житель міста Вінниця, повертаючись автобусом з країн ЄС, прихопив з собою товар іноземного виробництва, який підлягає обов’язковому декларуванню та оподаткуванню.

Блок автоматичного оброблення інформації – ASIC-майнер торгівельної марки «Bitmain» моделі «Antminer Т19_84Т китайського виробництва знаходився у картонній коробці багажного відсіку автобуса серед інших речей. В інтернет-мережі ціна його понад 320 тис грн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Незадекларований товар чоловік не визнав своєю власністю. Сказав, що перевозив на прохання незнайомця з Італії у місто Радомишль, що на Житомирщині.

Відтак, інспектори митного поста «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби задокументували порушення митних правил за статтею 472 МКУ. Наразі блок автоматичного оброблення інформації вилучили, а його остаточну вартість встановить спеціаліст-експерт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...