facebook

У Польщі засиплють рів, де сталися дві смертельні ДТП з українськими автобусами

У Польщі вирішили засипати землею глибокий рів при з’їзді пункту обслуговування пасажирів «Кашице» (MOP Kaszyce), де у березні цього року з інтервалом у два тижні в аварію потрапили два українські автобуси.

Про це в коментарі Укрінформу повідомив речник Генеральної дирекції національних доріг та автомагістралей (GDDKiA) Польщі Шимон Пехов’як.

«Комісія, яку було створено в рамках GDDKiA, прийняла рекомендації щодо змін у цьому місці. Ми змінимо форму cхилу (при з’їзді до ПОП «Кашице» – ред.), іншими словами – засиплемо цей рів землею»,- повідомив Пехов’як.

Він підкреслив, що у зв’язку з цим в місці проведення робіт треба буде змінити дренажну систему та пристосувати інфраструктуру безпеки руху, зокрема шумозахисні екрани, дорожню розмітку та дорожні знаки. Крім того, на автомагістралі A4 буде встановлено додаткову інформаційну таблицю, яка інформуватиме про напрями руху.

Речник GDDKiA повідомив, що на переобладнання цього відрізку автомагістралі міністерство інфраструктури Польщі вже виділило кошти, а незабаром буде оголошено тендер на обрання виконавця робіт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Розраховуємо, що роботи буде виконано ще в цьому році. До цього часу пункт обслуговування пасажирів «Кашице» буде виключений з експлуатації», – констатував Пехов’як.

Нагадаємо, у ніч на 6 березня при з’їзді до пункту обслуговування пасажирів (ПОП) «Кашице» у Підкарпатському воєводстві в аварію потрапив автобус сполученням Познань-Херсон, в якому їхали 57 громадян України. На місці загинули п’ятеро українців, 35 людей дістали травми різного ступеня тяжкості. Згодом у лікарнях Польщі померли шостий і сьомий пасажири цього автобуса: 50-річний чоловік та 28-річна жінка.

Окружна прокуратура у Перемишлі продовжила слідство у цій справі до 7 вересня.

У ніч на 22 березня у тому ж місці в аварію потрапив український автобус, який здійснював рейс за маршрутом Вроцлав-Чернівці. В автобусі перебували 10 людей, зокрема двоє водіїв. В результаті ДТП один чоловік (водій, який не перебував за кермом) загинув на місці, п’ятеро людей зазнали травм різного ступеня тяжкості.

Органи прокуратури у Польщі висунули обвинувачення у спричиненні ДТП обом водіям автобусів. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...