facebook

Вода несла тварин, сміття та зруйнувала хату: наслідки паводку у с. Вікні(фото)

У селі Вікно Заставнівської громади, внаслідок учорашньої негоди постраждало, за попередніми даними, понад 60 будинків. Там два потоки ринули з шаленою швидкістю на село.

Вода несла тварин, сміття і зносила все на своєму шляху. Про це з місця події передає кореспондент ІА АСС. Наразі невідомі причини такого лиха. Хтось каже, що це через сильну зливу, яка йшла понад три години, а хтось каже, що такого сильного дощу не було. Наразі вода трохи спала, але городи і подвір’я у низині все ще у воді. Люди відкачують воду з криниць, прибирають лопатами намул, рятувальники допомагають місцевим мешканцям боротись із наслідками негоди.

Відомо, що потік води зруйнував однин покинутий будинок. Не обійшлось і без героїчних вчинків. Місцевий підприємець, власник крамниці, рятував дітей з водного полону. Малюки були налякані та плакали, а вода вже прибувала у хату. Одна дитина вже впала у воду, але її вдалось врятували.

Наразі триває ліквідація наслідків паводку та підрахунок збитків.

Голова Заставнівської громади звернувся до місцевих мешканців, які постраждали від учорашньої негоди. Він закликав жителів у найкоротші терміни звернутись по допомогу за номером телефону: 095 610 77 52 – Руслан Леванін.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, 20 червня, зливові дощі наробили біди на Буковині. Внаслідок негоди підтоплено села Вікно, Погорілівка, Веренчанка, Брідок, Хрещатик, Ржавинці, Репужинці, Чорний потік, Бабин, Добринівці, Горошівці, Баламутівка, Юрківці, Боянчук Чернівецького району.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...