facebook

Чому треба їсти полуницю

Наукові дослідження свідчать, що полуниця надзвичайно багата антоціанами, які захищають від гіпертонії, інфарктів і інсультів, зміцнюють судини. У ній також є еллагінова кислота, активна проти різних вірусів. Полуниця знижує холестерин у крові, багата на вітамін C, каротин, марганець, калій, селен, фолієву кислоту.

Учені також виявили, що полуниця активізує в нашому організмі білок Nrf2, що збільшує вміст антиоксидантів у крові: вони захищають організм від руйнівного впливу шкідливих для здоров’я вільних радикалів. Ягоди також містять фізетин, що стимулює роботу мозку.

А ще полуниця вважається природною віагрою: адже в її насінні багато цинку, що підсилює сексуальне збудження і нормалізує рівень гормону тестостерону.

Через антиоксидантний склад, полуниця є еліксиром краси і молодості, її використовують у косметології. Зокрема, мідь, що міститься в ягодах, стимулює вироблення колагену. Також у ній багато фруктових кислот, які прискорюють оновлення клітин шкіри. Ці кислоти мають і протизапальну дію, регулюють роботу сальних залоз.

Екстракт полуниці входить до складу дорогих омолоджувальних масок і кремів, але не гірший ефект і від звичайного ягідного пюре.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Рецепти дуже прості.

Для жирної шкіри роблять маску з полуничного пюре, нічого більше не додаючи. Найпростіша і найефективніша маска, що омолоджує, для зрілої сухої шкіри — полуниця з вершками.

До речі, для приготування такого поживного смузі не варто використовувати блендер або будь-які інші металеві предмети: вони руйнують корисний вітамін С.

Однак у полуниці є протипоказання, і вживати її у великих кількостях не варто. Так, вона не рекомендована алергікам, а також тим, хто страждає на виразкову хворобу, гастрит та інші захворювання шлунково-кишкового тракту.

Щодо того, скільки їсти ягід, думки медиків розходяться.

Так, американські лікарі рекомендують з’їдати 250 грамів полуниці на день. А ВООЗ радить не менше 400 грамів на день — якщо ви не вегетаріанець, веган, фруктоїд, сироїд і так далі.

Тож півкіло на день точно можна, однак варто розділити цю порцію хоча б на два рази.

Будь-які фрукти і ягоди треба їсти хоча б за 30 хвилин до основного прийому їжі або автономно — на перекус, але не після їжі. Тоді дійсно можуть виникнути проблеми з травленням і здуття живота.

На початку сезону є ризик, що в ягодах багато нітратів — про це може сигналізувати їх темний колір. «Здорова» ягода яскраво-червоного відтінку, з зеленим свіжим хвостиком.

Якщо біля хвостика ягода зелена або занадто світла — її зростання штучно стимулювали. Чим слабший запах, тим вища ймовірність наявності нітратів. До речі, сліди ягідного соку на упаковці — нормально, а ось якщо вона абсолютно суха, це повинно насторожити.

Найкращий спосіб убезпечити себе від небажаних компонентів у зелені, ягодах, овочах і фруктах — придбати нітратоміри. Прилад легкий і компактний, тож його можна носити з собою і використовувати на ринку або в супермаркеті.

Класичний спосіб позбутися нітратів — занурити ягоди на 1−2 години в трохи підсолену холодну воду. Зазвичай нітрати накопичуються біля хвостика плода, тому, якщо є великі сумніви щодо якості, чверть ягоди можна просто відрізати.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...