facebook

Чому краще розраховуватися готівкою, а не карткою – ТОП-3 причини

Інколи банківські картки невиправдано небезпечні

Протягом останнього часу люди почали все частіше використовувати банківські картки, які поступово замінюють готівкові гроші. Однак, є причини, через які відмовлятися від готівки не варто. Про це повідомляє “Дивогляд”.

ДОСТУПНІСТЬ ГОТІВКОВОГО РОЗРАХУНКУ

Наприклад, в Україні досі є багато місць, де не приймають для розрахунку банківську картку. Аналогічного не можна сказати про готівку, а тому останню краще мати при собі.

ПСИХОЛОГІЯ

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ми не можемо однозначно стверджувати, що психологічні аспекти актуальні для кожного, але все ж таки на перевагу готівки вказують те, що коли ви розраховуєтеся електронно, то не можете відчути в руках, наприклад, 10 тис гривень. Внаслідок цього віддавати таку суму значно простіше, на відміну від матеріальних готівкових грошей аналогічного номіналу.

БЕЗПЕКА

З одного боку, якщо у людини вкрали гаманець з карткою і готівковими грішми, то злодію буде простіше витратити останні, бо:

 

картку можна заблокувати

банк може вимагати проходження додаткової перевірки

Тим не менш, якщо крадій все ж таки отримає доступ до вашої картки та ви будете зберігати на останній все свої накопичення – він зможе все забрати. З готівкою все інакше, бо люди нечасто носять з собою усі свої гроші.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...