facebook

В Івано-Франківську зросте вартість проїзду в громадському транспорті

З 12 липня в Івано-Франківську зросте вартість проїзду в комунальному та приватному транспорті. Про це повідомили під час засідання виконавчого комітету міської ради.

Начальник управління транспорту міськради Андрій Гіглюк розповів, що пасажирам, які користуються послугами КП “Електроавтотранс” доведеться платити 10 гривень за одну поїздку. Зі знижкою проїхати у комунальних автобусах можна, оплативши проїзд банківською безконтактною карткою, SMS-квитком чи додатком EasyWallet. Тоді пасажири матимуть знижку 20 %, а проїзд коштуватиме 8 гривень. Якщо проїзд оплатити транспортною карткою “Галка”, люди отримають знижку 40 % — 6 гривень. Також у цьому випадку діятиме безоплатна пересадка впродовж 30 хвилин з моменту першої валідації. Якщо проїзд оплачувати студентською карткою “Галка” — 50 %, а фактичний тариф становитиме 5 гривень.

За словами Андрія Гіглюка, нова вартість проїзду є аргументованою.

“В нас на обслуговуванні є 61 автобус. Буде ще 7 автобусів турецьких середнього класу. Вартість витрат пального у них є у півтора раза більшою, ніж в автобусах “Богдан”, які є малого класу. В цих автобусах кількість сидячих місць від 27 до 29, загальна кількість – 96-102 пасажири. Тому витрати більші”, — пояснює Гіглюк.

Окрім того, 30 % автобусів обладнані кондиціонерами, тому витрати паливно-мастильних матеріалів більші. У водіїв комунальних автобусів також вища зарплата, аніж у приватних перевізників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Є норма 2-2,5 водія на один автобус, щоб виконувати норму перевезення пасажирів. Тому витрати є суттєві, постійно ведеться облік і контроль”, — додав Андрій Гіглюк.

Безкоштовний проїзд можливий за наявності картки “Галка пільгова”, “Галка учнівська” або посвідчення ветеранів війни, постраждалих у Чорнобильській катастрофі чи людей з інвалідністю.

Міський голова Руслан Марцінків каже, що навіть збільшена вартість проїзду не покриває усіх витрат. Щоб економити, міський голова радить франківцям купляти картку “Галка”.

“Ми стимулюємо карткою, бо ці гроші надходять у бюджет. І ми тільки через обслуговування картою збільшили доходи на 40 %. Кожен четвертий у місті користується карткою”, — сказав Руслан Марцінків.

В автобусах приватних перевізників вартість проїзду коштуватиме 8 гривень

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...