facebook

19 дітей та 70 онуків: у селах на Рівненщині жінки все життя проводять у декреті

До Дня сім’ї, який традиційно святкують 8 липня, знімальна група ТСН побувала у справді великих українських родинах.

У селах Рокитнівського району, що на Рівненщині, деякі жінки по тридцять років проводять у декреті, тож сім’я, в якій понад 10 дітей, нікого тут не дивує.

Про те, як живуть у справді величезних родинах, йдеться 8 липня у сюжеті ТСН 19:30.

Рокитнівський район вважають рекордсменом за народжуваністю. Лише у селі Глинному понад 600 багатодітних сімей. Тут дивиною радше є сім’ї, в яких менше трьох дітей. Староста села Микола Ковалевич розповідає, що його батьки мали 15 дітей, а він — “тільки” дев’ять.

Завідувачка тутешнього пологового будинку Людмила Коцюрубська зауважила, що слово сім’я для рокитнівчан це навіть не “7’я”, а всі десять і навіть рекордних дев’ятнадцять.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Мама-рекордсменка Світлана Ковалевич, у якої 19 дітей, у декреті ось вже 30 років. Майже стільки ж її старшому сину. Практично щомісяця у цій сім’ї свято – святкують дні народження дітей, кожне з яких Світлана пам’ятає безпомилково. “Навіть знаю, в який день народила кожного, і в якій годині знаю. Геть всіх”, – розповідає багатодітна мати.

Окрім 19 дітей, Світлана має вже стільки ж онуків, але, за тутешніми мірками, це ще небагато.

Подружжя Петро та Антоніна довго підраховували всіх своїх онуків, поки не нарахували сімдесят. Кажуть, що зібрати таку велику родину за святковим столом було б непросто, бо просто не вистачить місця в хаті. Але чим більша сім’я — тим більше щастя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...