facebook

В Україні почали переказ грошей за субсидії за травень й червень

Міністерство соціальної політики почало переказувати гроші на місця

Міністерство соціальної політики почало переказ грошей на житлові субсидії за травень і червень. Зараз Міністерство переказує відповідні кошти в регіони.

Тож найближчим часом громадяни отримають належні їм виплати, – йдеться у повідомленні Мінсоцполітики.

Зазначається, що органи соцзахисту провели перепризначення житлових субсидій в автоматичному режимі для більшості домогосподарств, які отримували допомогу в попередньому опалювальному сезоні.

При цьому вартість житлово-комунальних послуг в неопалювальний період зменшується, відповідно середній розмір субсидії за ці місяці також зменшився, і становить близько 290 гривень на домогосподарство на місяць.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На опалювальний період субсидія всім цим домогосподарствам буде автоматично перерахована з урахуванням витрат на опалення.

Нагадаємо, у квітні Кабінет Міністрів посилив вимоги при наданні житлових субсидій з травня і спочатку зобов’язав усіх претендентів на субсидії подати заявки на їх нарахування. Після критики такого рішення у травні Кабмін вирішив автоматично перепризначити субсидії більшості їх отримувачів (близько 2,5 млн з 3 млн отримувачів).

Середній розмір субсидії на оплату житлово-комунальних послуг знизився на 45% до 923 гривень у квітні проти середнього розміру субсидії в березні, повідомляють Українські новини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...