facebook

“Готуйте відра”: в Україні очікуються грози, шквали і град на тлі спеки – де погіршиться погода

Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила про погіршення погоди в Україні у понеділок, 12 липня. У південних і центральних областях, а також на Прикарпатті і на Закарпатті очікуються грози. Про це повідомляє пресслужба ДСНС України.

В окремих районах прогнозують град і шквали 15-20 м/с (II рівень небезпеки, жовтий).

Зазначено, що під час інтенсивних дощів у столиці на місцях можливих підтоплень чергуватиме додаткова спецтехніка.

Про погіршення погоди пише синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні атмосфера змилостивиться над нами і пошле небесний бальзам. В Україні – локальні грозові дощі, часом зливи, можливі град і шквали”, – повідомила синоптик.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, за її словами, сьогодні дощ очікується у столиці: “Кияни! Готуйте відра і підставляйте долоні – буде дощ”, – написала вона.

За даними Наталки Діденко, дощі, хоча й коротко, все ж дадуть трохи свіжості.

“Бо загалом спека поки що залишається в Україні”, – резюмувала синоптик.

У ДСНС також попереджають, що цього тижня в Україні буде дуже спекотно, подекуди прогнозують до +36 °C. Температура почне спадати лише на початку наступного тижня.

Як інформував раніше 5.UA, через діяльність людини найближчими роками клімат Землі повернеться на 3 мільйони років назад. Науковці пов’язують це з рівнем вуглекислого газу.

Окрім того, якщо людство не докладе більше зусиль для боротьби зі зміною клімату, уже до 2100 року можуть повністю зникнути білі ведмеді, які зараз живуть в екстремальних умовах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...