facebook

Зменшити кількість ДТП: у Франківську на вулиці Коновальця поставлять світлофор

У Франківську нерегульований пішохідний перехід на вулиці Коновальця, поблизу Європейської площі, обладнають світлофором. Це зменшить кількість ДТП, що там трапляються.

Про це Суспільному Карпати розповіли начальниця відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Івано-Франківської області Олександра Бабецька та голова ГО “ДОМ 48.24” Наталія Вишневецька.

Такі інфраструктурні зміни для покращення безпеки дорожнього руху заплановані у межах спільного проєкту прикарпатської поліції та громадськості “Обирай безпеку”.

“Наша громадська організація провела дослідження з безпеки дорожнього руху на прикладах двох ділянок, де трапляється велика кількість ДТП. Це район Велмарту біля Європейської площі в Івано-Франківську та центр селища міського типу Лисець, – каже Наталія Вишневецька.

Вона також додає, що вивчали і досвід водіїв, які проїжджають цими ділянками, щодо інфраструктури дорожнього руху: “У районі Велмарту є нерегульований пішохідний перехід. Ось як реагують водії на нього: заїжджають на кільце, яке є доволі широким, але там немає розмітки, і, відповідно, кожен рухається так, як йому зручно”. Зі слів Наталії Вишневецької через такий рух стаються бокові зіткнення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Спробуйте уявити напругу: ти їдеш вузькою вулицею Коновальця, де є багато машин, багато переходів, проїжджаєш повз лікарню, часто зупиняючись, об’їжджаючи маршрутки, в’їжджаєш на кільце, яке постійно завантажене. І ось нарешті попереду – наступний пішохідний перехід і пряма дорога за місто, – мовить голова ГО “ДОМ 48.24″. – Водії до цього часу витратили все своє терпіння на попередніх перешкодах і хочуть швидше вирватися. Але, оскільки цей перехід нерегульований, часто натрапляють на пішоходів”.

Наталія Вишневецька каже, що відтак потрібно вносити зміни: “Зараз створена комісія з безпеки дорожнього руху, яка має на меті зробити Івано-Франківськ містом з нульовою смертністю на дорогах. Ця комісія вже запланувала встановити на цьому нерегульованому переході світлофор і нанести розмітку”.

Щодо безпеки на дорозі у смт Лисець, за висновками дослідження ГО “ДОМ 48.24”, підготують рекомендації відповідним службам, які опікуються цією ділянкою. Рекомендації стосуватимуться покращення дорожнього покриття. Позаяк одна смуга дорожнього руху практично зруйнована, водії рухаються зустрічною, а пішоходи часто йдуть проїзною частиною через погані тротуари.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...