facebook

Зеленський обрав наступника Авакова: хто такий Денис Монастирський

Президент України Володимир Зеленський запропонував Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ замість Арсена Авакова, який написав заяву про відставку.

Про це повідомив заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олександр Качура.

Читай також: Відставка Авакова викликала “бурю” в соцмережах і надихнула на фотожаби

Засідання фракції почалося ввечері 13 липня. На ньому присутні президент і прем’єр. За словами Качури, голосування за призначення відбудеться вже в цю п’ятницю.

Як повідомляє “Інтерфакс-Україна”, Юлія Тимошенко заявила, що депутатська фракція “Батьківщина” не голосуватиме за відставку Авакова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хто такий Монастирський?
Монастирський – голова комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності. Народився в 1980 році. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук.

Як повідомляє рух “Чесно”, у 2015-2017 роках Монастирський обіймав посаду юриста в компанії ТОВ “Лігал Консалтинг”. У 2009 році працював в “Global Ties KC”. У 2007 році був юристом в компанії “Hillmont Partners”.

У минулому скликанні Верховної Ради був помічником Антона Геращенко – радника глави МВС і найближчого соратника Авакова. При цьому співрозмовник НВ назвав Монастирського лояльним до Офісу президента, а не до Авакова.

“Тепер і МВС стане остаточно ручним. Маємо остаточну узурпацію… Без симпатій до Авакова, точніше навіть з моєю антипатією до Авакова, скажу як воно є: більше центрів противаги у владі немає. Тепер остаточна узурпація влади Зеленським та його “кварталом”, -прокоментував громадський активіст Андрій Смолій.

“Монастирський? На парканах ще писатимуть “Арсен Борисовичу, повернися”. Запам’ятайте цей пост”, – прокоментувала інформацію щеф-редактор видання “Бабель.ua” Катерина Коберник.

Нагадаємо, 13 липня Аваков офіційно повідомив, що подав у відставку. Він очолював МВС України з лютого 2014 року. Раніше відставки Авакова неодноразово вимагали на акціях протесту. Тепер за звільнення міністра повинна проголосувати Верховна Рада.

ЗМІ називали інші імена можливих кандидатів на пост міністра МВС – секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данилова, депутата від “СН” Олександра Бакумова і чинного директора Центру інфраструктури та технологій МВС Олександра Єфименко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...