facebook

“Ми тут просто плавимося”: спека у Херсонській області б’є рекорди

Середні температури перевищують звичайні показники.

Україну не полишає аномальна спека. Так, у Херсонській області останніми днями спека мучить людей.

Як повідомляє ТСН.ua, температура вдень піднімається до +45. Звісно, така погода вливає на самопочуття.

“Учора було +45. Сьогодні теж. Спека не дає працювати. Прокидаємось о 5 ранку, щоб встигнути до 12 години щось зробити, бо далі неможливо. До вечора сидимо у будинках. Ми тут просто плавимося. Котики теж страждають, бідолашні, худі, їсти не хочеться”, – скаржиться Галина Яківна, жителька села Інгулець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жителі області кажуть, що овочі на городах просто “горять”. Садоводи кинулись збирати урожай.

“Не встигаємо поливати. Зранку дали водички, а до вечора все висохло. У Німеччиіні заливає людей, а нас жарить”, – говорить Олександр, місцевий житель.

А херсонці скаржаться на головні болі та слабкість.

“Голова болить вже два дні, хочеться тільки води. Вночі спати взагалі неможливо. Всі вікна відчиняємо, ніякого ефекту. 23 година, а термометр показує +35. Вдень ще гірше. Скоріше б це літо скінчилось”, – сказала Юлія, жителька міста Херсон.

Раніше директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда повідомляв, що літо буде спекотним. За його словами, на користь такого припущення свідчать дані аналізу середніх літніх температур за останні 20 років. На думку Кульбіди, цьогорічне літо виявиться спекотним попри те, що травень видався достатньо прохолодним та нехарактерним за температурними показниками.

Прохолодніше в Україні стане вже у середу – 21 липня.

Як вберегтися у спеку?

У Центрі громадського здоров’я радять насамперед обмежити перебування на сонці в період з 11 до 16 години. Потрібно бути обережними із засмагою, адже вона є ознакою того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання.

Треба обирати легкий, вільний одяг світлих кольорів, бажано з довгим рукавом, а також одягати сонцезахисні окуляри й капелюх, краще з широкими полями, щоб затінити обличчя, вуха та шию.

Не варто пити рідини, що містять кофеїн, алкоголь або велику кількість цукру, оскільки це фактично призводить до втрати більшої кількості рідини. Також рекомендують уникати дуже холодних напоїв, тому що вони можуть викликати судоми шлунка.

У період спекотної погоди потрібно зменшити об’єм фізичних вправ. Найкращий спосіб охолонути в таких умовах — прийняти прохолодний душ або ванну.

НОВИНИ УКРАЇНИ: СПЕКА І МАКІЯЖ – ЯК ВЛІТКУ ФАРБУВАТИСЯ, ЩОБ НЕ НАШКОДИТИ СВОЇЙ ШКІРІ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...