facebook

У Львові дитина випила засіб для миття духовки: що робити у таких випадках

Лікарі радять батькам швидко реагувати.

У Львові 2-річна дівчинка випадково випила засіб для миття духовки. Батьки одразу доправили доньку до лікарні.

Як повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарня “Охматдит”, мама встигла добре напоїти дитину водою і це допомогло зменшити наслідки.

Дівчинці промили шлунок, зробили ендоскопічний огляд і призначили лікування. Мама дівчинки взяла з собою пляшку від засобу, який дитина спробувала на смак, тож лікарі зрозуміли, як нейтралізувати речовину, яка спричинила хімічний опік стравоходу і шлунка.

“У нашої дівчинки все обійшлося консервативним лікуванням. За 3 тижні ми зробили дитині обстеження, щоб дізнатися, чи є звуження у стравоході. Маленькій пощастило – у неї все обійшлося. Бувають випадки, коли опік глибокий, проник у м’язову тканину, то ми бачимо ділянки звуження стравоходу. Часом луги проникають у підслизову і м’язову тканину, але під час гастроскопії ми не бачимо, чи є там ураження. З часом уже бачимо некроз і рубець. Але тоді вже потрібні хірургічні процедури і триваліше лікування”, – пояснює торакальний хірург Олег Ленів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Поради від лікарів, якщо дитина випила побутову хімію
– викликати “швидку” або доправити дитину до лікарні (тут швидкість має значення),

– поїти дитину великою кількістю води, можна дати молоко і сорбенти (якщо є),

– ніякої блювоти. Якщо викликати блювоту, то речовина, яка викликала опік, повторно травмує стравохід, це погіршує ситуацію,

– дорогою захопіть баночку, з якої випила дитина або фотографуєте її етикетку на телефон. Це дозволить лікарю найкраще підібрати засіб для промивання і нейтралізувати дію хімії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...