facebook

“Ліквідували цілу кафедру”: з НПУ звільнили професорку Більченко, яка оскандалилася “антиукраїнськими” заявами

Викладачка на початку року втрапила у мовний скандал

Викладачку Євгенію Більченко, яка назвала Україну “американською колонією”, звільнили із Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Про це повідомила сама Більченко на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши рішення Вченої ради НПУ від 30 червня.

Згідно з рішенням, її посаду скоротили 20 липня, а кафедру культурології та філософської антропології ліквідують. Водночас Більченко пропонують за її згодою “переведення на інші вакантні посади в університеті”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Більченко стверджує, що відтоді, як її усунули від викладання, у виші “не змогли нічого довести: ні профнепридатність, ні аморальний проступок”.

Вона наголосила, що “ні про що не шкодує”, зокрема про співпрацю з “російськими колегами”. Адже, зазначила Більченко, спільно з ними вона провела приблизно третю частину наукових конференцій і статей.

Як відомо, у січні 2021 року Більченко назвала Україну “американською колонією” та обурилася набуттям чинності положення закону про мову щодо переходу сфери обслуговування на українську мову спілкування. Також вона виступала на каналі терористів самопроголошеної “ДНР”.

Вже у лютому викладачку відсторонили від занять. В університеті ж створили робочу групу, яка повинна була вивчити висловлювання професорки у соцмережах.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...