facebook

У Львові терміново шукають донорів для 7-річної дівчинки з правцем

Потрібна рідкісна група крові – ІV (АВ) Rh-.

У Львові для лікування 7-річної дівчинки, у якої діагностували правець, шукають донорів рідкісної ІV (АВ) Rh- групи крові. Дитина перебуває в реанімації.

Про це Суспільному повідомила директорка “ОХМАТДИТу” Олександра Бурда.

“Дитинка є важка, в реанімації. Вона має складну комбіновану інфекцію. Гарячка спричинила інтоксикацію організму, а відповідно падають показники гемоглобіну та еритроцитів. Щоб стабілізувати стан пацієнтки, треба провести переливання крові. Це дозволить скомпенсувати дефіцит еритроцитів, окрім того, переливання має імуномоделюючу функцію”, — каже Олександра Бурда.

Нагадаємо, дитину із симптомами правця госпіталізували 13 липня. Відтоді, протягом двох тижнів, дівчинка перебуває на апараті ШВЛ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Донорів крові просять прийти до Обласної служби крові на Пекарську, 65 і повідомити, що хочете здати кров для дитини – Ковальської Ліліани Андріївни (дитина з правцем).

Довідка
Правець — це гостре інфекційне захворювання. Летальність хвороби становить 40%.

Від людини до людини правець не передається. Захистити від інфекції може лише вакцинація. Діти до 18 років повинні щепитися у віці 2-4-6-18 місяців та 6 і 16 років. Дорослі, починаючи з 26 років, мають вакцинуватися раз на 10 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...