facebook

Винний у в’язницю не сяде? Нові подробиці загибелі 6-річної Мирослави

У Харківській області жорстоко вбили 6-річну Мирославу Третяк. Злочин скоїв 13-річний сусід Богдан Ф., з яким дівчинка була знайома з народження. Про підлітка в районі давно ходила недобра слава, він не раз знущався і вбивав тварин. Однак на обліку в соціальних службах ні він, ні сім’я не перебували. Також поки невідомо, чи отримає Богдан тюремний строк, оскільки йому не виповнилося навіть 14 років.

Детальніше про це читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Що сталося на Харківщині?
У середу, 28 липня, в селищі Стара Салтівка поруч із Харковом зникла 6-річна Мирослава. Дівчинка пішла на прогулянку, взявши велосипед. Але вона довго не поверталася додому, тому мама кинулася на пошуки. У подружок її не було, а востаннє дитину бачили з 13-річним сусідським хлопчиком Богданом.

Коли мама поцікавилася у підлітка, де її дочка, той спочатку заперечував, що бачив її. Але пізніше сказав, що вона кудись пішла. Батьки звернулися в поліцію, до пошуків приєдналися також волонтери з громадської організації “Мілена”.

Убита Мирослава

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як розповіли нам місцеві жителі вулиці Некрасова, де розташований будинок дівчинки, спочатку поліція опитала Богдана, але той нічого до пуття не розповів. Його відпустили, і підліток разом з іншими брав участь у пошуках Мирослави.

“Особливо він не розмовляв, більше відмовчувався. Хтось із людей попросив у нього телефон, але Богдан не дав. Навіть не розблокував його. Але тоді ніхто не міг подумати, що з Мирославою сталося щось погане. Всі сподівалися, що її знайдуть. І особливої уваги на хлопця не звертали. А він весь час намагався спрямувати нас у якийсь інший бік. Говорив, що потрібно йти геть туди”, – згадує одна з мешканок.

Богдан Ф. брав участь у пошуках дівчинки

Коли поліція знайшла речі дівчинки, її шортики і білизну, тоді всі зрозуміли, що з дитиною сталося щось погане. Трохи пізніше службова собака знайшла тіло дівчинки в покинутій будівлі. У Мирослави були розбиті обличчя і голова, рани були великими. Таке враження, що її били каменем.

Тоді поліцейські забрали Богдана, і незабаром він зізнався в скоєному.

Богдан давно мав погану репутацію
Рідні Мирослави не можуть знайти собі місця від горя. Вбивця жив поруч із ними, діти були добре знайомі. За даними місцевого видання newsroom.kh.ua, напередодні дівчинка скаржилася мамі на Богдана, говорила, що він викинув її обруч.

Тоді жінка сказала, щоб дочка не зв’язувалася з цим хлопчиком, і запевнила, що поговорить з його мамою. Хоча і раніше мама Мирослави зверталася до матері Богдана та просила, щоб той не водився з маленькими дітьми.

Рідні Мирослави в нестямі від горя

Про самого Богдана вже давно в Старій Салтівці ходила недобра слава. Ще коли він навчався в 4-му класі, три роки тому, то про нього повідомляли, що хлопець убив трьох беззахисних цуценят. Бив їх головою об землю і вішав. Він вирізнявся жорстокістю, міг знущатися і з маленьких дітей.

Богдан – із багатодітної сім’ї, крім нього у матері є ще п’ятеро дітей. Частина з них уже дорослі. Богдан є передостанньою дитиною.

У місцевій сільраді кажуть, що сім’я в поле зору соціальних служб ніколи не потрапляла. Сама мати стверджує, що її син не міг скоїти цього вбивства.

Коли будуть ховати Мирославу, поки не відомо. До 10 години ранку 29 липня поліція проводила слідчі дії, потім тіло скерували до Харкова на експертизу.

Поліція відкрила провадження за ч. 2 п. 2 ст. 115 – умисне вбивство. Хоча чи зможуть посадити 13-річного хлопця – питання.

За словами адвоката Віталія Наума, кримінальна відповідальність в Україні настає з 18-річного віку. В особливих випадках вона може бути з 14 років. Але Богдану всього 13 років. До того ж, слідчим ще доведеться провести низку експертиз, щоб з’ясувати, чи було це зґвалтування.

“У цьому випадку відповідальність несуть батьки підозрюваного. Їх можуть позбавити батьківських прав і навіть відкрити справу за невиконання батьківських обов’язків. Також потрібно з’ясовувати, в яких умовах він ріс, які стосунки в нього були з однолітками. Поки відповісти на запитання, що буде із самим підозрюваним і чи дадуть йому строк, – складно”, – пояснив Наум.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...