facebook

Платіжки за тепло можуть зрости на 40-70%: експерт передрік кризу в опалювальний сезон

Підвищення тарифів на опалення може спровокувати ігнорування комунальних платежів

Економіст, і ексміністр фінансів Ігор Уманський, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook розповів про те, що подальше підвищення тарифів на опалення може спровокувати кризу.

І він також додав, що зі зростанням тарифів на газ, може збільшитися ціна на опалення десь на 40-70%. Відомо, що НАК “Нафтогаз” примусово підвищив ціну на газ, тоді як уряд нічого з цим не робить.

“Центральна влада робить вигляд, що вона нічого не може зробити. Мовляв, “у нас децентралізація”. Єдине, що вона не заважає регіонам встановлювати будь-яку ціну на опалення. Мовляв, хочете – підвищуйте на 70%, а не хочете – можете залишити тарифи незмінними”, – пише Ігор Уманський у публікації.

Але ж це може привести до справжньої кризи, так як різницю, яка може в результаті виникнути, хочуть компенсувати за рахунок бюджетних коштів окремих регіонів. Через це люди зовсім відмовляться оплачувати комунальні платежі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Віталій Кличко – мер Києва – раніше заявляв, що ще в травні 120 міст України могли залишитися без гарячої води. А прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що в рамках підготовки до опалювального сезону було накопичено 16 мільярдів кубометрів газу в підземних сховищах при 1,4 млн тонн вугілля.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...