facebook

В Україні злетять тарифи на комуналку

В Україні через підвищення тарифів на газ для теплокомуненерго збільшать тарифи на гарячу воду й опалення. Так, блакитне паливо для підприємств злетіло в ціні майже вдвічі. Подорожчання окремих комунальних послуг може скласти до 40%.

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Так, основна причина подорожчання тепла і води – з травня цього року самі тепловики почали купувати газ у «Нафтогазу» істотно дорожче, ніж раніше. Як повідомляють в Асоціації «Укртеплокомуненерго», вже зараз у тариф може бути закладено вартість газу в 10 000 грн за тисячу кубометрів. Водночас ще в минулому опалювальному сезоні газ у тарифі коштував удвічі дешевше. Така ціна виникла через квотування обсягів газу, стверджують в Асоціації:

«Коригування завищених квот у міжсезоння в сторону зменшення – практично неможлива, і в разі недобору – ці обсяги на наступні періоди не переносяться, – говорить віцепрезидент Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго» Сергій Дунайло. – А за наднормативні обсяги використаного газу протягом опалювального сезону доведеться заплатити мінімум на 50% більше, адже вартість такого газу значно вища і має постійну тенденцію змінюватися щомісяця, причому в сторону збільшення».

Друга проблема для тепловиків: тепер за газ вони розраховуються з «Нафтогазом» наперед, авансом, а ось платежі населення приймають після використання послуги. Виникає різниця, яку покривати доводиться зі своїх ресурсів, котрих, за словами тепловиків, практично немає.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...