facebook

Олег Ляшко став власником деревообробного заводу, – ЗМІ (відео)

Лідер Радикальної партії, колишній депутат Верховної Ради Олег Ляшко в березні став власником деревообробної компанії «Сінегрі», зареєстрованої в селі Новий Білоус біля Чернігова.

Про це повідомило видання «Слідство.Інфо».

За інформацією видання, з березня цього року Олег Ляшко разом з іншим «радикалом» Олегом Авер’яновим є співвласником деревообробної компанії «Сінегрі», яка працює на «малій батьківщині» Ляшка – Чернігівщині.

За інформацією митної служби, яку журналісти отримали з власних джерел, компанія успішно експортує свої товари. Так, у 2019-2020 роках «Сінегрі» вивезла за кордон 595 тонн різної продукції – переважно деревини, а також цвяхів, гвинтів, необробленого волокна. Також фірма виробляє дерев’яні будинки та столярні вироби.

Разом з тим, у 2015 році Верховна Рада запровадила 10-річну заборону на вивезення необробленої деревини з України. Одним із авторів законопроєкту був Олег Ляшко, який усіляко переконував у необхідності його запровадження. Це, на думку ексдепутата, мало би покращити умови для вітчизняного бізнесу та збільшити кількість інвестицій. На момент ухвалення мораторію Олег Ляшко був народним депутатом.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Журналісти «Слідство.Інфо» виявили ще щонайменше дві компанії, що можуть бути пов’язані з новим бізнесом Олега Ляшка – «Брус Майстер» та «Маркет Ліс».

Обидві зареєстровані за тією ж адресою, що й «Сінегрі» – у будівлі в селі Новий Білоус, що поблизу Чернігова. Варто зазначити, що «Брус Майстер» збанкрутував у 2019 році. І примітно, що якраз перед цим устиг продати свої автівки фірмі «Сінегрі».

І «Брус Майстер», і «Маркет Ліс» свого часу відвідував Олег Ляшко – на той час народний депутат. На зустрічах з колективами політик говорив про те, наскільки важлива заборона вивезення лісу, і як вона допомагає цим компаніям.

Зараз же, володіючи близькою до цих фірм компанією «Сінегрі», Ляшко не вважає, що міг просувати їхні інтереси. Раніше, працюючи у парламенті, Ляшко просував запровадження мораторію на експорт лісу-кругляку, який мав би підтримувати вітчизняні деревообробні підприємства.

«Мораторій на вивезення необробленої деревини – не в моїх власних чи членів Радикальної партії приватних інтересах, а в інтересах України, розвитку вітчизняної економіки і зменшення безробіття українців», – сказав у коментарі «Слідству.Інфо» Олег Ляшко.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...