facebook

Серед хворих є 11-річна дитина: у Тернопільській області зареєстрували першу смерть від штаму “Дельта”

Головна санітарна лікарка Тернопільщини прогнозує, що через тиждень-два в області буде пік захворюваності на коронавірус.

У Тернопільській області виявили 52 випадки захворювань на штам коронавірусу “Дельта”, серед хворих є 11-річна дитина. Також в області вже зареєстрували першу смерть, яку спричинив штам “Дельта”.

Про це під час брифінгу сказала головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

Лікарка зазначила, що зараз коронавірусом в Тернопільській області хворіють молоді люди, що є ознакою штаму “Дельта”. Також на Тернопільщині вже одна людина померла через цей штам вірусу.

“Ми постійно досліджуємо ситуацію. Від кінця червня до кінця липня ми бачимо зовсім іншу картину. Якщо з такою прогресією буде поширюватись вірус, як ми це бачимо протягом цього місця, то ми за тиждень-два матимемо пік захворюваності”, – каже головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Завідувачка відділу епіднагляду, спостереження та профілактики інфекційних захворювань ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України” Світлана Маціпура розповіла, що більшість, у кого виявили штам “Дельта” повернулись в Україну з-за кордону. Це – Росія, Туреччина, Польща, Кіпр, Велика Британія. Решта хворих – це ті, які контактували з ними.

Фахівці говорять, зараз кожен позитивний ПЛР-тест додатково досліджують на спеціальній тест-системі, аби виявити мутації.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...