facebook

Українці можуть спостерігати за найбільшим зорепадом: коли буде пік

Українці стануть свідками одного із найкрасивіших та дивовижних астрономічних явищ – щорічного метеоритного потоку Персеїди, тож слід добре підготуватися, загадати бажання та насолоджуватись зірками наповну.

Вже у ніч з 12 на 13 серпня очікується пік метеоритного потоку, оскільки інтенсивність у цей час буде максимальною. Відтак, можна буде спостерігати до 30-50 метеорів на годину. Закінчення потоку Персеїди очікується 24 серпня.

Фахівці рекомендують милуватися зорепадом якомога далі від мегаполіса, де все освітлено світлом. Метеори добре буде видно неозброєним оком, тому телескоп або бінокль не знадобляться.

Як відомо, особливістю метеорного потоку Персеїди є його інтенсивність. З точки зору астрономії потік є ординарним, але для звичайної людини – це дивовижне явище.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Інтернет-журнал “Наше небо” рекомендує мисливцям за метеоритами прихопити з собою крісло чи лежак, бо стояти із задертою вгору головою тривалий час дуже важко.

Оскільки спостерігати метеори доцільно кілька годин поспіль, а найкраще всю ніч, до світанку, то слід заздалегідь подбати про їжу – бутерброди чи печиво – та гарячий чай чи каву.

Схожі рекомендації дають і експерти NASA. Фотографам фахівці радять їхати у гори, далеко за місто і полювати на метеорити Персеїди 11, 12 та 13 серпня для найкращих світлин. Найкраще використовувати ручне фокусування, оскільки автоматичне може не дати бажаного результату. Також фахівці радять використовувати так званий ширококутний об’єктив, яким можна захопити великий кут кругозору.

“Найкраще метеори розглядати з північної півкулі, а в ідеальних умовах без хмар спостерігачі зможуть побачити до 50 одиниць на годину”, — йдеться у заяві Королівського астрономічного товариства про пік, який відбудеться вночі 12 серпня.

26 липня 2021 року Центр космічних польотів Джорджа К. Маршалла (MSFC) опублікував зображення метеориту Персеїд, який зафіксувала камера в обсерваторії Маунт -Леммон в Аризоні. Це перші фотографії цьогорічного казкового зорепаду.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...