facebook

Не міг дихати і говорити: львівські медики провели унікальну операцію 6-річній дитині

Хлопчик травмувався після того, як його збив автомобіль.

Шестирічний Михайлик з Закарпаття одужує після унікальної операції, яку зробили лікарі львівського “Охматдиту” разом з польським професором.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 11 серпня.

Торік у січні хлопчика і його маму збило авто. Михайлик отримав численні травми. Він майже три тижні був у реанімації на апараті ШВЛ. Скоріш за все через інтубаційну трубку на гортані утворився рубець, який стягував голосові зв‘язки і ускладнював дихання.

Кілька місяців мама Михайлика намагалася з’ясувати діагноз та знайти лікаря, який би допоміг. Випадково жінка натрапила на лікарів львівського “Охматдиту”. Медики з допомогою польського колеги Ярослава Шидловського зробили унікальну операцію. В Україні за такою методикою не працюють, але жартома її вже назвали біблійною.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Як з Адама взяли ребро і створили Єву, то тут взяли хрящ ребра хлопчика. Через зовнішній розріз на шиї ввели в місце рубця і розвели зв’язки. Якщо зв’язки у нього первинні були фіксовані, то коли ми розвели, вони стали фіксовані. Тобто просвіт для дихання суттєво збільшився”, – пояснив керівник ЛОР-відділення лікарні “Охматдит” Федір Юрочко.

Після операції хлопчик одужує. Дитина вже добре говорить і бігає не задихаючись.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...