facebook

Загубився на Говерлі: шестирічного Олексійка, який більше доби блукав в горах, знайшли живим

Дитину помітила група волонтерів.

Другу добу на Прикарпатті шукали 6-річного Олексія Стефанціва, який загубився під час сходження на Говерлу. Хлопчик піднімався схилом разом із рідними і зник посередині маршруту. По тривозі одразу підняли сотні пошуковців, до них долучилися пересічні туристи.

Як повідомили в ДСНС, сьогодні, о 19:27 хлопчика знайшли. Дитину помітила група волонтерів на маршруті в сторону гори Кукул. Він перебував у задовільному стані.

“Одна з пошукових груп щойно по радіозв’язку повідомила, що дитину знайшли. Живим. За попередньою інформацією, це саме Олексійко Стефанців. Але зараз ще перевіряють. Знайшли дитину на горі Велика Косметка. Це на кордоні із Закарпаттям. Зараз хлопчика спускають”, — йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олексійка шукали майже 300 людей, загалом у пошуковій операції було задіяно майже пів сотні. Також приїхало нове підкріплення — з поліції.

Рятувальники прочісували величезну територію — метр за метром, оглядають кожен кущ, зарості трави. Бо хлопчик маленький — заввишки лише один метр 10 см, і його одразу можна не побачити.

Загалом про Олексійка не було нічого відомо більше доби. А в цих краях водяться і гадюки, і хижі звірі. В поліції не виключали, що вони могли напасти на дитину. Ще одна версія — що хлопчика могли викрасти.

Для 6-річного Олексія Сефанціва з Коломиї це була перша мандрівка у гори. І одразу — на Говерлу. Батьки хлопчика залишились вдома.

З бабусею, старшим братом та тіткою із її сім’єю Олексій близько другої дня вирушив із Заросляка. Мандрівники обрали найлегший — зелений маршрут — завдовжки майже 5 км. Дитина загубилася на першому ж кілометрі. Проте рідні це зрозуміли аж 2 години потому.

“Я постійно бачила його кепочку. А потім вже не бачила. Я думала, він підніметься вище і зустрінеться з усіма. Коли я вже зустрілася з дочкою, дітьми, виявилося, що його нема”, — розповідає бабуся.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...