facebook

“Води та їжі вистачить на тиждень”: 12 українців перебувають на базі, у захопленому талібами Кабулі

12 українців перебувають на одній із баз у захопленому місті талібами – Кабулі. Як повернути їх додому, поки що невідомо.

таліби Кабул Афганістан

У короткому інтерв’ю для OBOZREVATEL один із українців розповів, що зараз відбувається у столиці і в яких умовах вони перебувають.
Українець розповідає, що прилетів до Авганістану по роботі, незадовго до взяття Кабула. Зараз чоловік перебуває на території бази, що охороняється, разом з 11-ма українцями. Окрім них, на базі перебувають і громадяни інших країн.
“Також знаю, що в Кабулі працюють ще 7-8 моїх колишніх колег”, – розповідає українець.

Чоловік розповідає, що таліби у їхню сторону агресії не проявляють, але вимагають здати зброю і змінили охорону бази на власну.
На запитання журналіста про евакуацію, чоловік зазначив, що усі дороги контролюють таліби, а літаки штурмують цивільні, і ситуація нестабільна.

“Обіцяють шукати варіанти, якщо літак навіть і не український, то за участю інших європейських країн. Порадити щось нам особливо не можуть, попросили тримати їх у курсі того, що відбувається”, – повідомляє чоловік.

Українці контактують із помічником посла у Таджикистані, йому вони направили перелік осіб, які зараз перебувають на території Кабулу.
Чоловік також повідомив, що ізольовано від інших, вони зможуть триматись близько тижня. Оскільки на такий період у них є харчі та вода.
“Електрика і зв’язок поки є. Води та їжі вистачить приблизно на тиждень”, – каже українець.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...