facebook

“Хто не скаче – той москаль”: Янукович пояснив війну на Донбасі кричалкою

Експрезидент-утікач Віктор Янукович виступив з новим зверненням до українців. У ньому він назвав головну “помилку” за 30 років незалежності країни.

Документ опинився в розпорядженні РИА Новости. На думку Януковича, такою “помилкою” стала відмова від добросусідства з Росією.

“На перший погляд невинне: “Хто не скаче – той москаль”, покликане допомогти зігрітися мітингувальникам на Майдані, насправді виявилося сигналом до початку політики перманентного протистояння і конфронтації з нею”, – написав експрезидент.

За його словами, це призвело “до війни, розколу українського суспільства, перманентної соціальної нестабільності, найглибшої економічної кризи, розгулу радикальних націоналістичних організацій, переслідування опозиції, закриття неугодних режиму телевізійних каналів”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це призвело до того, що громадянам Донбасу пропонують їхати в Росію, якщо вони не бажають підтримувати насильницьку українізацію, проведену, як це не дивно, російськомовним керівництвом держави, а жителям Криму відмовляють у праві вважати півострів своєю батьківщиною, оскільки вони там нібито лише тимчасові гості”, – зазначив Янукович, маючи на увазі інтерв’ю президента Володимира Зеленського телеканалу “Дом”.

Він додав, що Україна виявилася повністю залежною від стану американсько-російських відносин, “при цьому подумки бажаючи їх подальшого погіршення”, що не відповідає інтересам ні США, ні Росії.

Як повідомляв OBOZREVATEL, раніше Зеленський звернувся до жителів Донбасу. За його словами, проросійські мешканці повинні зрозуміти, що в ім’я своїх дітей і онуків вже зараз потрібно їхати і шукати собі місце в Росії.

Президент вважає, що без України на окупованій території цивілізації не буде.

“Велика помилка залишатися жити на Донбасі. Це ніколи не буде російська територія”, – заявив глава держави.

Янукович у ніч на 22 лютого 2014 року втік зі своєї резиденції в Межигір’ї до Харкова. Звідти він пізніше перебрався в Росію. Режим “донецької Сім’ї” був повалений.

Удень 22 лютого Верховна Рада проголосувала за відсторонення Януковича від виконання обов’язків президента.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...