facebook

У залишку – 9 млн доз вакцини: експерт пояснив проблему зі щепленнями проти COVID-19 в Україні

Станом на п’ятницю, 20 серпня, в Україну поставили 17 мільйонів доз вакцин проти коронавірусу, при цьому 9 мільйонів знаходиться на залишку. Щоб їх використати знадобиться понад два місяці, а вакцинація половини населення країни займе вісім місяців.

Про це написав системний аналітик Євген Істребін.

Він зазначив, що на піку вакцинації щодня в середньому кололи 132 тисяч. Зараз цей показник впав до 110 тисяч. Аналітик припустив, що у святкові дні падіння буде ще більше.

“Частково падіння компенсують другою дозою “Модерны”, яку почали активно колоти тільки вчора. Але справа не тільки в цьому. На залишку вже 9 млн вакцин. При темпі 130 тисяч в день цього вистачить на 69 днів. Але з таким темпом для досягнення порогу в 50% вакцинованих громадян треба 8 місяців “, – говориться в повідомленні.

Істребін заявив, що необхідно запускати компанію з популяризації вакцинації проти COVID-19 в засобах масової інформації та збільшувати кількість прищепних пунктів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“В іншому випадку якщо будуть продовжуватися поставки вакцин в Україні такими темпами, ми можемо зіткнутися з тим, що вакцину просто доведеться віддавати іншим країнам”, – написав аналітик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...