facebook

Експерти назвали продукти, які злетять в ціні восени: процес не зупинити!

Ціни на продукти в Україні зазвичай піднімаються восени. Цей рік – не виняток. Вже в наступному сезоні подорожчання вдарить по кишені звичайного українця.

Свої прогнози щодо зростання цін на продукти харчування дали експерти. Всі подробиці – читайте в матеріалі нижче.

Деякі продукти харчування завжди дорожчають восени
Директор однієї з торгових мереж у Вінниці Наталія Рекута прогнозує осіннє зростання цін на такі продукти, як соняшникова олія, свинина, яйця та інші молочні продукти.

“За 20 років у сфері торгівлі я переконалася, що деякі продукти харчування незмінно дорожчають восени. Такий процес не зупинити”, – каже Наталя.

Також очікується подорожчання круп, але ними хоча б можна запастися, чого не скажеш про м’ясні продукти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Злетять ціни на “рослинне золото” – соняшникову олію, а також крупи. Серед причин така: зростання попиту на західних ринках логічно призводить до зростання цін на внутрішньому. Розумієте, виробнику просто немає сенсу, по-перше, продавати дешевше, а по-друге, витрачати кошти на зберігання продукції (Оренда приміщень і ємностей). Збільшення експорту вплине і на наш улюблений, стратегічний продукт, як то кажуть, “національну валюту” – сало”, – прогнозує експерт.

Чому продукти піднімуться в ціні
Курс долара зумовить подорожчання, чаю кави й риби, вважає Наталя.

“Можу з досвіду стверджувати, що і горезвісний курс долара призведе нові цінники на каву, чай і рибу. Шкода, але тут у нас теж немає важелів впливу на ситуацію. На жаль, не омине доля подорожчання навіть такий товар першої необхідності як хліб. Підвищення цін на електроенергію, паливо, рецептурні суміші змусить хлібозаводи і пекарні так само переглянути свою цінову політику”, – прогнозує Рекута.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...