facebook

У Чехії відкрили меморіал українським воїнам

Меморіал повинен вшанувати пам’ять всіх українців, загиблих у Брно і в Південно-Моравському регіоні з початку Першої світової війни.

У Чехії в місті Брно з нагоди 30-ї річниці Незалежності України на центральному кладовищі відкрили відреставрований меморіал українським воїнам, які загинули в часи Першої світової війни. Про це повідомляє посольство України в Празі.

Повідомляється, що перший етап реконструкції меморіалу пройшов у 2019 році. Тоді завдяки фінансовій підтримці МЗС України був відновлений центральний елемент меморіалу – унікальний пам’ятник, побудований 98 років тому на місці поховання 154-х українських воїнів

Протягом 2020-2021 років за підтримки мерії міста Брно відбулася реконструкція інших елементів меморіалу і окремих могил.

Будівництво пам’ятника ініціював у серпні 1923 року в просвітницько-організаційний комітет українських емігрантів у місті Брно. Меморіал мав ушанувати пам’ять усіх українців, які загинули в Брно і в Південно-Моравському регіоні з початку Першої світової війни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...