facebook

Винні самі: у загибелі українки в Польщі прокуратура не знайшла винних

Прокуратура не знайшла винних у тогорічні трагедії під Варшавою, де у пожежі «хостела» загинула 23-х річна дівчина з України.

У минулому році в селищі Гурашка загинула 23-річнка українка. Роботодавець переобладнав теплицю під імпровізований хостел для робітників, які працювали з квітами. В ніч з 4 на 5 жовтня у житлі, де мешкало близько 20 осіб виникла пожежа. Мешканці повтікали. Коли вогонь згасили, пожежники виявили тіло дівчини.

Районна прокуратура м. Отвоцьк відкрила кримінальне провадження за статтею 163 п. 2 та п.-4 Кримінального кодексу – вчинення дій, які призвели до катастрофи. Передбачена міра покарання по цій статті — позбавлення волі від 6 місяців до 8 років.

Як виявилось, згодом прокуратура закрила справу не знайшовши ознак злочину. Звинувачення нікому не висувалися. Причина виникнення пожежі – коротке замикання через порушення правил користування електричними пристроями, — поінформувала на наш запит прокуратура Отвоцька.

За словами представника прес-служби прокуратури, мешканці підключали електрочайники, інші елктропристрої у надмірній кількості. З рапорту експерта виникає, що це викликало коротке замикання. «Хостел» до електромережі був підключений без жодних порушень норм. І саме проживання у такому приміщенні не мало жодного впливу на обставини інциденту.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того, встановлено, що перед трагедією мешканці споживали алкоголь.

Дівчина, скоріше за все спала під час виникнення пожежі. Ніхто її не розбудив та не намагався врятувати.

Українка була родом з Новоград-Волинськаю Незадовго приїхала в Польщу на роботу, і планувала у листопаді повернутися в Україну. Померла займалася східними танцями, була музичним керівником у Палаці дітей та молоді Новоград-Волинська.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...