facebook

«Їхали з концерту додому»: відомо подробиці смертельної ДТП із школярами на День Незалежності

24 серпня близько 23 год на автодорозі «Борислав-Самбір-Мостиська-Дрогобич» у селі Попеля Дрогобицького району сталася смертельна аварія.
П’яний водій автомобіля «Фольксваген Пасат», 19-річний мешканець Борислава, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де скоїв зіткнення з «Фольксвагеном Гольф», за кермом якого перебував 40-річний таксист з Борислава. Таксист та двоє пасажирів віком 16 та 20 років, від отриманих травм померли на місці події. Про це повідомляє «Діло».

Важкі тілесні ушкодження отримали ще троє школярів, які перебували в автомобілі «Гольф» – двоє 19-річних та одна віком 17 років, жителі одного з сіл району – усі вони доставлені у лікарню.

Відомо, що винуватець аварії, що влетів у автомобіль із дітьми, ніколи не мав посвідчення водія. За останньою інформацією хлопець також перебував під дією наркотиків. Його затримано, невдовзі суд обере запобіжний захід.
Сьогодні, 26 серпня, у Бориславі ховають 10-класницю Надію Довжинську, яка загинула у автотрощі.

Батьки дітей, які вижили у той страшний вечір, розповіли «Ділу», що вони досі у реанімації.
«Моєму сину Руслану зашивали легені, видалили селезінку. Лікарі кажуть, що він йде на поправку, хоч стан важкий. Зараз він при тямі і говорив зі мною, розповідав як усе сталось, як на них летіло авто. Всі ці діти дружили. Я самотня мати, виховую його без батька, дуже важко. Сьогодні була у сина в лікарні, а потім на похороні Надійки», – каже матір Руслана Шифурка Степанія Шифурко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Батько Романа Багрія каже, що його син також у важкому стані – його болить усе тіло, пошкоджена нога, болить живіт та голова.
Стан ще однієї потерпілої Христини Олексовської лікарі оцінюють як стабільний. Її матір Галина Кекош в одну ніч ледь не втратила доньку та дізналась про загибель своєї племінниці Надії Довжинської.
«Лікарі кажуть чекати. Одна нога на витяжці, на другій пошкодження стегна. Зламана щелепа, вибиті зуби, черепно-мозкова травма, обличчя пошите. Вирізали селезінку. Вона зі мною говорила, впізнає, питає за інших дітей. На День Незалежності вони поїхали на концерт, який був о восьмій годині вечора. В одинадцятій вони верталися додому і вирішили взяти таксі. В центрі не було, тому вони дійшли до рогачки і взяли машину. Спитали чи відвезете нас в Ясеницю. Але коли водій дізнався, що їх п’ятеро, спершу сказав, що то забагато. Тоді хлопці попросили взяти хоч дівчат. Він сказав, добре, сідайте вже всі. Діти були худенькі і четверо помістились на задніх сидіннях, а хлопчик Руслан сів спереду. Доїхали до церкви. А там вже назустріч летіла машина на страшній швидкості. Господар хати, біля якої все сталося, казав мені, що авто, де були ваші діти, просто летіло в повітрі від удару. Він бачив, як вона вилетіла з салону аж до паркана.

У хлопця, що вчинив ДТП, в крові крім алкоголю знайшли й наркотики. Його мати з батьком аж вчора ввечері підійшли до мене і сказали «вибачте нас». Моя відповідь була така: «А що я маю вам вибачати? Що ви зробили мені, моїй дитині, яка в реанімації, моїй племінниці, яка лежить на столі в білій сукенці? Ви не зробили нічого. А ваш син буде відповідати». Ні я, ні моя сестра цього не подаруємо. Сьогодні це наші діти, а завтра можуть бути ще чиїсь. Таке не прощається», – каже Галина Кекош.
Бориславська міська рада оприлюднила реквізити для допомоги сім’ям постраждалих:
для допомоги Руслану Шифурку: карта АТ “Ощадбанк” 5167 8032 4776 6251 (отримувач Шифурко Степанія Михайлівна – мама. Контактний номер телефону – 093 207 8619)
для допомоги Роману Багрію: карта «Аваль» 4149 5001 3081 1238 (отримувач Багрій Оксана – мама. Контактний номер телефону – 096 549 96 13)
для допомоги Христині Олексовській: карта ПриватБанк 5168 7427 3311 0575 (отримувач Кекош Галина – мама. Контактний номер телефону – 067 904 5165)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...