facebook

Шокуюча несправедливість: в Польщі українця побили у трамваї, а зараз він має заплатити чималий штраф

38-річний чоловік, якого побили в міському трамваї у Кракові, має заплатити понад півтисячі злотих.

 

— Я передав свої дані поліції, оскільки повідомив про напад. Справу про побиття було припинено, а я отримав лист від компанії, що стягує борги, у якому повідомлялося, що мене оштрафували за цей інцидент. В чому ж моя вина? — запитує Ігор з України.

Був кінець січня, Ігор повертався з роботи на трамваї. У центрі міста на зупинці в транспортний засіб сів чоловік. Він був п’яний і галасливий, викрикував образливі слова до інших пасажирів.

На петлі в Броновіце Мале чоловік підійшов і почав штовхати українця. Після того кілька разів вдарив його по голові. Крім того, він тримав у руці скляну пляшку. Спочатку Ігор не реагував, але коли нападник вдарив його кулаком по обличчю, він відштовхнув його. Почалася бійка.

На кінцевій зупинці українець попросив водія викликати поліцію. Але до її приїзду нападник втік. Чоловік отримав забої руки та обличчя, а також крововилив у око. У трамваї на підлозі лежали уламки скла і виднілись плями крові.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Понад місяць після побиття, у березні, Ігор отримав лист від суду. Справу про побиття закрили. Причина: немає суспільного інтересу продовжувати це розслідування. Нападника так і не знайшли, а правоохоронцям не вдалося отримати відео з камер відеоспостереження. Таким чином, напад перекваліфікували як “конфлікт двох чоловіків на невизначеному фоні”.

Українець відмовився від сплати штрафу і зараз не думає здаватися, тож прагне розголосу у цій справі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...