facebook

Одружитись через “Дію”: Денис Шмигаль анонсував оновлення для наречених

Громадяни України можуть подати заяву про реєстрацію шлюбу за допомогою порталу “Дія”. Про це 1 вересня на засіданні Кабінету Міністрів повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент видання “ГОРДОН”.
Так, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль анонсував можливість для українців подавати документи для реєстрації шлюбу через портал державних послуг “Дія”. Відповідну заяву він зробив під час засідання Кабінету міністрів.

“Ми анонсуємо новацію щодо реєстрації актів цивільного стану онлайн. Наприклад, подати документи про намір одружитися можна буде через портал “Дія”, – заявив Прем’єр.

За його словами, сплатити адміністративний збір за надання цієї послуги також можна буде онлайн. У той же час, він не уточнив, коли саме ця послуга з’явиться на порталі.

Минулоріч міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що найближчими роками зареєструвати шлюб онлайн буде неможливо, і для цього треба приходити особисто, щоб у подальшому не було суперечок щодо того, чи було одруження, чи ні.

У червні цього року Міністерство цифрової трансформації заявило, що планує впровадити в сервіс “Дія” можливість онлайн-подання заяви про реєстрацію шлюбу, а також низку інших функцій.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...