facebook

Дозволена вакцинація хоча б однією дозою, – Ляшко про роботу шкіл у жовтій зоні

Для роботи в очному режимі шкіл за умови введення жовтої зони карантину повинні бути вакциновані хоча б 80% працівників закладу. Проте у МОЗ наголосили, що дозволяється враховувати і кількість персоналу, хто вакцинований тільки першою дозою.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час засідання уряду розповів, що більшість обмежень, які передбачені в жовтому та червоному рівні не застосовуватимуться, якщо у навчальних закладах будуть вакциновані колективи.

За словами міністра, робота закладів освіти у жовтому рівні не буде обмежуватися за умови 80% вакцинованих хоча б однією дозою.

Для жовтого рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а вже для червоного – буде потрібний повний курс щеплень проти COVID-19,
– пояснив Віктор Ляшко.

Раніше очільник МОЗ наголошував, що у разі, якщо така норма (йдеться про 80% вакцинованих працівників) не дотримується, то школи перейдуть в онлайн-режим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Наразі з понеділка, 13 вересня, Чернігівська та Сумська області планують закрити на карантин більшість шкіл та дитячих садочків. Діти там перейдуть на дистанційку.

До слова, у МОЗ заявляли, що при червоному рівні епідемнебезпеки відвідувати заклади освіти заборонено всім, крім вихованців садочків, спеціальних закладів освіти та учнів 1–4 класів шкіл. Для інших здобувачів освіти навчання відбувається дистанційно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...