facebook

“Зелена” зона залишається. Привілеї для вакцинованих і новий карантин в розробці

Кабінет міністрів України працює над новими правилами карантину, які передбачають привілеї для вакцинованих. Поки не буде прийнято рішення, в Україні залишиться “зелена” зона.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави МОЗ Віктора Ляшка на засіданні Кабміну.

За словами Ляшка, на даний момент епідситуація в країні прогнозовано погіршується, але не є критичною.

Привілеї для вакцинованих

“Ми пропонуємо наблизити якість життя вакцинованих до звичного”, – заявив він, зазначивши, що на даний момент всі міністерства працюють над змінами в карантинні норми.

“Більшість обмежень у жовтому та червоному рівнях не застосовуватимуться, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі закладів”, – зазначив Ляшко, додавши, що для жовтого рівня буде достатньо однієї дози, а для червоного – повний курс – дві дози.

Що буде зі школами
“Робота навчальних закладів в жовтому рівні не буде обмежуватися за умови 80% вакцинованих хоча б однією дозою”, – пояснив глава МОЗ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Коли введуть обмеження
“Коли ця постанова набуде чинності, а це як мінімум 7 днів з моменту її розгляду на засіданні уряду, пропонуємо скликати засідання комісії ТЕБ і НС, де розглянути питання встановлення жовтого рівня на території всієї країни. До цього часу всі, в тому числі навчальні заклади, продовжують працювати за правилами зеленого рівня, незважаючи на кількість вакцинованих”, – додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...