facebook

“Скотиняка, не місце тобі в школі”: У Запорізькій області визнана винною в булінгу директорка школи зберегла роботу

Суд підтвердив цькування п’ятикласника Роми – йому з першого класу отруює життя керівниця навчального закладу.

В одній зі шкіл Запорізької області розгорівся скандал через булінг з боку директорки – цькування довели, але жінка продовжує керувати навчальним закладом.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Першою паніку підняла мама п’ятикласника Романа Тимчури. Кажуть, що конфлікти з директоркою почалися ще після першого тижня навчання в школі села Малинівка – жінка покарала дитину за біг по коридору.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Йому ще не було 6 років. Перший тиждень навчання. І ось його одразу, на першому тижні, виставили на лінійку. Дитину після садка”, – каже Олена Тимчура.

З кожним роком ситуація ставала все гіршою – керівниця школи почала ображати дитину та його рідних. Ситуація досягла піку, коли навесні Рома заїхав на велосипеді на шкільний ґанок.

“Починає мене обзивати: “Скотиняка, чому ти руйнуєш нашу школу, не місце тобі в школі”. І ще мене найбільше зачепило, що вона обзивала моїх бабусю і дідусів”, — каже крізь сльози сам Роман.

Найцікавіше, що психолог підтвердив – Рома став жертвою булінгу, а також районна комісія визначила факт цькування. Про приниження з боку директорки неофіційно розповіли й інші учні.

На цьому тлі Апеляційний суд ще навесні визнав керівницю винною за статтею “булінг”, попри це вона досі на посаді й не визнає свою провину.

Адвокатка Ірина Вишнякова, яку найняла сім’я Романа, каже, що батькам однокласників хлопця пригрозили прийняттям заходів щодо їхніх дітей, якщо вони підтвердять цькування.

Однак деякі викладачі підтвердили це на суді. Зараз їм працюється несолодко.

“Чесно, ходжу як на ешафот. Я можу підтвердити. Я ж не випадково була в суді і я підтвердила. Людина, не обов’язково вчитель, просто людина, яка працює з дітьми, зобов’язана підтримувати дитину”, — зізнається класна керівниця Роми Ольга Панченко.

Батьки вважають, що директрису не звільняють, бо вона – кума голови Малинівської територіальної громади Олександра Шиша. Він, у свою чергу, відкрито заявив про “високі морально-професійні якості” жінкою.

А оскільки в постанові суду відсутнє формулювання “звільнити з посади”, приводу розривати трудовий договір з директоркою Шиш не бачить.

Натомість батькам Романа вже кілька разів пропонували перевести його в іншу школу – за 8 кілометрів від села.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...