facebook

Дитину паралізувало після укусу кліща: Діма залишився без мами, сім’я – у великій біді

В Одеській області 12-річна дитина у важкому стані після укусу кліща. Зараз хлопчик паралізований, лікарі знімають набряк мозку, і він відчайдушно потребує допомоги.

Про це написала волонтер Ганна Гуменна в Facebook.

“Учень 7 класу Олександрівської ЗОШ Лещенко Діма, 12 років, перебуває у важкому стані в реанімації в обласній лікарні міста Одеси. Дитину вкусив кліщ”, – повідомляє волонтер.

Анна додала, що в позаминулому році мама хлопчика померла після важкої хвороби, і у сім’ї дуже важкий матеріальний стан.

Хлопчику діагностували гострий менінгоенцефаліт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Допомогти Дімі можна на карту Ощадбанку: 5167 8032 2316 2442 або Марфінбанку: 5351 2421 0004 5691. Одержувач: тато дитини, Лещенко Сергій Леонідович.

Як уникнути укусу кліща, і як надати допомогу
Зустріти кліща можна не тільки в лісі, парку або сквері, а й на будь-якому газоні. Зазвичай вони сидять на висоті 20-60 см, і лише зрідка потрапляють на невисокі кущові рослини.

Деякі кліщі є переносниками небезпечних захворювань: кліщового енцефаліту, бореліозу (хвороба Лайма), а також хвороби Міямото.

Щоб мінімізувати зустріч з небезпечним кліщем, потрібно дотримуватися цих порад:

Вибирайте в парк одяг з довгим рукавом, закрите взуття, шкарпетки.
Під час прогулянки намагайтеся не заходити в траву.
Обов’язково після повернення додому проведіть ретельний огляд себе і тих, хто з вами гуляв. Особливу увагу приділіть дітям і домашнім тваринам.
Виперіть і погладьте знятий одяг. Не залишайте одяг з прогулянки біля ліжка і не лягайте спати в ньому. Перевірте всі речі, які брали на прогулянку (підстилки, сумки).
Як правильно витягти кліща
Кліщ здатний жити на тілі людини до 6 діб. Він спочатку виділяє знеболювальне, а потім рідину, яка є аналогом цементної пробки.

“Якщо ви з якихось причин не маєте можливості звернутися до фахівця, є такий гаджет- “кліщосмик “. Його можна придбати у ветеринарних аптеках. Ви затягуєте його максимально близько до шкіри. Далі необхідно крутити в обидві сторони, для того, щоб хоча б трохи зруйнувати “цементну пробку”, яку створив кліщ. Далі, в зручну сторону, притримуючи шкіру, викручуємо і дістаємо кліща”, – пояснив акаролог Ігор Небогаткін.

Лікар додав також, що ризик отримати бактеріальну інфекцію є, але зараження почнеться тільки через добу після укусу. Вірус може потрапити в організм людини тільки, якщо він був в слині кліща.

Кліща варто віднести в лабораторію, а потерпілий від укусу може здати кров на імуноглобуліни – але результат покаже тільки через три тижні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...