facebook

На Житомирщині нелюди на очах у батьків закатували 17-річну дівчину

17-річну дівчину катували кілька годин

Про цей випадок восени 2017 року гуділа вся Україна. У місті Малин компанія з трьох жінок і чоловіка вивела з хати на очах у батьків 17-річну Олену Журахівську. Її жорстоко побили і напівживу залишили на смітнику, де вона пролежала вісім годин. Медики шість днів боролися за життя дівчини. Та вона померла.

Поліцію не викликали ні рідна мати, ні сусіди

Ця історія почалася увечері 17 жовтня. У хату, де жила Олена Журахівська з матір’ю Надією та вітчимом, зайшла компанія з чотирьох осіб, які були напідпитку. Усі вони знали одне одного, адже мешкали неподалік. Трьом жінкам і чоловікові було від 19 до 24 років. Вони одразу почали кричати і вимагати, аби дівчина віддала 500 гривень, які нібито їм заборгувала. А коли та відмовилася, її витягли з будинку в двір і почали гамселити прямо на очах у матері. Рідна ненька при цьому за доньку не заступилася! Потім казала, що злякалася, бо агресивні молоді люди вдарили її та чоловіка, коли той спробував випровадити їх з подвір’я.

Багато односельчан бачили, як дівчина бігла і кричала про допомогу. Але ніхто не втрутився. Пізніше малинці виправдовувалися: мовляв, боялися. Ну то хоча б зателефонували в поліцію! Цього не зробили ні люди, ні мама Олени. Для юної дівчини той вечір та ніч виявилися надзвичайно страшними. Нападники по дорозі до закинутих будівель купили ще оковитої.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Заливали в рот горілку і кидали цеглою

Те, що відбулося на закинутому складі, нормальній людині важко зрозуміти. Жінки, двоє з яких були мамами малесеньких діток, декілька годин поспіль жорстоко били Олену по обличчю, копали. Єдиний чоловік з компанії, Сергій, змусив дівчину стати перед стіною, розставити руки і зі всієї сили вдарив її головою у бетон. Після цього Олена зробилася млявою, безсило шепотіла, що хоче спати. Та нелюдів це не зупинило. Вони заливали їй у рот горілку і далі били, жбурляли у неї цеглу. Тортури тривали довго. Особливо «старалася» сусідка Люба. У якийсь момент компанія зрозуміла, що Олена непритомна. Першим поривом було надати допомогу, викликати швидку. Та, як потім казали у поліції, Сергій пояснив дівчатам, що їх можуть посадити. Йому, мовляв, все одно, адже вже був у в’язниці. А от їм! Порадив звернутися по допомогу до свого брата. Поки він з однією зі спільниць ходив по нього, дві інші стали носити воду зі ставка і лити на тіло Олени. А це був жовтень, і дівчину виволокли з хати без верхнього одягу.

Сергіїв брат швидко оцінив ситуацію і «порадив» залишити Олену на купі сміття. Сказав, що проспиться і піде додому. Так і зробили.

Вранці непритомну дівчину помітила місцева жителька, яка йшла на роботу. До лікарні Олену привезли вже в агонії, тож шансів у неї фактично не було. Та вона ще шість днів боролася за життя.

А її мучителі, як тільки потрапили до поліції, стали перекладати всю провину на сусідку Любу: вона їх підбурювала і била дівчину найбільше, бо нібито Олена мала стосунки з її чоловіком. Сама Люба це, звісно, заперечувала. Усі причетні до побоїв каялися на телевізійну камеру ще тоді, у 2017-му. Навіть пускали сльозу: мовляв, самі не знають, як так вийшло, не хотіли.

На суд їхні сльози мало подіяли. Сергія засудили до 10 років позбавлення волі. Усіх трьох жінок – до восьми, а його брата – до трьох з іспитовим строком на два роки. Апеляційний суд Вінницької області залишив вирок у силі.

Єдиною, хто лив щирі сльози за Оленою, була старша сестра Віка. Її виховувала бабуся, коли маму Надю позбавили батьківських прав за пияцтво. Оленку забрати вона не могла через погане здоров’я: гіпертонія, аритмія, онкозахворювання.

«Я була б рада, аби повернули смертну кару, бо як такі люди можуть жити? Вони позбавили життя фактично дитину. У неї були плани, мрії, але все обірвалося в один момент», – із сумом казала сестричка.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...