facebook

У Харкові вироблятимуть китайську вакцину CoronaVac

Харківське підприємство «Лекхім» у 2022 році планує запустити виробництво вакцин у наповнених шприцах, зокрема і вакцин проти COVID-19. Вироблятимуть вакцину CoronaVac китайської фармкомпанії Sinovac Biotech.
Про це повідомили у міській раді Харкова.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що підприємство збирається вкласти у виробництво вакцин приблизно 25-30 млн євро.

Цьогоріч група «Лекхім» стала офіційним постачальником вакцини CoronaVac в Україні. У компанії зазначили, що у період з 1 січня 2021 року до 31 серпня 2021 року здійснили постачання 8 802 316 доз цього препарату в Україну.

Зокрема, понад 1,9 мільйона доз доставили у межах контракту між АТ «Лекхім» і ДП «Медзакупівлі України». А ще 6,8 мільйона доз привезли у межах контракту з компанією Crown Agents Limited.

Довідка

CoronaVac — вакцина, яку виготовляє китайська компанія Sinovac Biotech. Її головний компонент — нежиттєздатні вірусні частинки. Вони не можуть спричиняти хворобу, але провокують імунну реакцію. Таку технологію використовують для виробництва багатьох інших вакцин, наприклад, проти поліомієліту та дифтерії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зберігати китайську вакцину можна за температури 2-8°C. Для повноцінної імунізації людина має отримати дві дози з інтервалом у два тижні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...