facebook

“Ковід-сюрприз”: Кабмін встановив нові карантинні норми

“Ковід-сюрприз”: Кабмін встановив нові карантинні норми
Вчора, 13 вересня, Кабінет міністрів України ухвалив зміни до постанови №1236, що встановлює нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко дуже позитивно висловився про це рішення, зазначивши, що “це хороша можливість стримувати епідемічну ситуацію та зберігати економічну активність країни”.

Ковід-сертифікати

Основні зміни стосуються сертифікатів вакцинації. Їх можна буде отримати після вакцинації, негативного тесту на коронавірусну інфекцію (в цьому випадку термін дії становитиме 72 години), одужання від хвороби (це має бути підтвердженого документально).

“Жовтий” сертифікат українцям видаватимуть у разі першого щеплення, а “зелений” – уже після повного курсу імунізації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Робота підприємств

Вимога щодо 80 і більше відсотків вакцинованих працівників стосуватиметься організаторів масових заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів, басейнів. Якщо у таких закладах достатній відсоток щеплених співробітників, на них не діятимуть посилені правила карантину, але тільки в тому випадку, якщо всі відвідувачі матимуть “жовтий” або ж “зелений” сертифікат.

Установа має право сама вибирати, чи буде вона надавати послуги тільки щепленим громадянам чи всім.

Якщо в Україні введуть “червоний” рівень карантину, установам освіти можна буде не зачинятися в разі, якщо всі працівники отримали “зелений” COVID-сертифікат.
Це ж правило поширюється і на заклади, як кінотеатри, спортзали, а також ринки, релігійні заходи та ін.: якщо всі працівники й відвідувачі матимуть сертифікат “зеленого” рівня, то роботу можна буде продовжувати.

За наявності у громадянина, який перетинає кордон України, “жовтого” або “зеленого” сертифікату, він може не проходити самоізоляцію (зокрема й особи, які прибувають із тимчасово окупованих територій).

У МОЗ підкреслили, що сертифікати будуть мати кольорові позначки виключно в цифровому форматі, а друкувати документи на жовтому або зеленому папері не потрібно.

Які обмеження чекають на Україну в “жовтій” зоні:

дотримання масочного режиму й соціальної дистанції;
заборона на проведення масових заходів за участю понад 1 особу на 4 кв.метра;
заповненість кінозалів і залів інших установ культури – не більш ніж 50%;
заборона на заповненість спортзалів, фітнес-центрів більш ніж 1 людина на 10 кв.метрів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...