facebook

На Прикарпатті у школу заповзли гадюки: отруйних змій ловили вчителі та рятувальники

Під Івано-Франківськом у школі помітили гадюк, які заповзли до навчального закладу та облаштували собі “гніздо”. У підсумку довелося звертатися до рятувальників, щоб виловити всіх плазунів, віднести їх подалі в ліс і випустити.

Про це передали в Управлінні з питань цивільного захисту населення Івано-Франківської ОДА.

Змій побачили у школі по вул. Галицька, 22 у селі Городниця у Коломийському районі. Інцидент стався 13 вересня в денний час, коли діти ще вчилися.

Спочатку в коридорі одна з вчительок побачила гадюку, яку потім працівники школи самостійно змогли відловити. Але потім були помічені ще дві змії.

“Надзвичайники витягли одну аж з-під плінтуса, вона забилася під плінтус, другу – з-під батареї. Рятувальники навіть застосовували спеціальний інструмент, щоб порозрізати, подивитися, чи немає їх більше”, – передає”Суспільне” з посиланням на розповідь спікерки ДСНС на Прикарпатті Христини Перцович.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також зазначається, що будівля школи досить стара. У ній навчаються близько 60 учнів.

Рятувальники вважають, що змії заповзли до школи з вулиці, бо двері закладу були відчинені, а поріг – низький.

Гадюка є найпоширенішою отруйною змією в Україні. У нашій країні водиться три види гадюк: гадюка Нікольського, степова гадюка і звичайна.

Отрута гадюки викликає крововилив, і може навіть призвести до летального результату. При попаданні отрути в кров загальна реакція може розвиватися зразу чи через деякий час – пів години, годину, але найчастіше це відбувається через 15-20 хвилин. У людини виникає млявість, головний біль, нудота, інколи рвота, пришвидшений пульс, крутиться голова. Найбільш токсичним отрута гадюки буває навесні.

Що потрібно і не можна робити при укусі змії
не можна накладати джгут
місце укусу не можна припікати
відсмоктування отрути може тільки нашкодити
робити надрізи та колоти також не потрібно
бажано пити багато води
потрібно промити рану
при транспортуванні потерпілого уражену кінцівку потрібно підняти вище
важливо не бігти, мінімально рухатися і накласти холодний компрес.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...