facebook

Кабмін продовжив адаптивний карантин в Україні та назвав терміни посилення обмежень

Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації в Україні до 31 грудня 2021 року. “Жовту” зону карантину по всій країні встановлять з 22 вересня

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

Зазначається, що в Україні за останній тиждень кількість підтверджених нових випадків захворювання на COVID-19 зросла на 68%, а госпіталізацій – на 51%.

Карантин в Україні продовжили
Уряд на сьогоднішньому засіданні оголосив про те, що режим адаптивного карантину в Україні діятиме ще щонайменше до 31 грудня 2021 року. До цього часу також діятиме режим надзвичайної ситуації.

Адаптивний карантин – це режим при якому країну ділять на зони за рівнем поширення коронавірусу. В нашій країні таких зон чотири – “зелена”, “жовта”, “помаранчева” та “червона”.

У якій зоні Україна сьогодні
Станом на сьогодні вся Україні перебуває у “зеленій” зоні карантину. У цій зоні населення зобов’язане носити маски у приміщеннях та на масових заходах, а також дотримуватися соціальної дистанції. Інших протиепідемічних обмежень в цій зоні немає.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Жовта” зона: коли введуть та що заборонять
Питання переведення нашої країни в “жовту” зону карантину буде завтра, 21 вересня, розглядати Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Якщо комісія підтримає посилення карантину, то Україна опиниться в “жовтій” зоні вже з 00:00 22 вересня 2021.

Які обмеження будуть діяти:

школи, дитсадки та вузи працюють за умови 80% вакцинованого персоналу принаймні 1 дозою;
заборонені масові заходи за участю понад 1 особи на 4 кв. метри площі території або з наповненістю залів більше двох третин місць в кожному окремому залі;
не більше 4 осіб за столиком у закладі громадського харчування, а відстань між столами-мінімум 1,5 метра;
кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше двох третин місць або 50% місць у кожному окремому залі;
спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть тільки в разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі.
Однак цих обмежень можна уникнути, якщо 80% учасників, організаторів заходів чи працівників закладів мають принаймні одне щеплення від коронавірусу чи негативних ПЛР або експрес-тест (діє 72 години). Підтвердити вакцинацію можна буде за допомогою COVID-сертифікату.

Як будуть працювати COVID-сертифікати: хто і коли отримає документ
За новими правилами, COVID-сертифікати будуть видаватися тим, хто:

вакцинувався від коронавірусу;
зробив тест на коронавірус;
перехворів на COVID-19.
Для вакцинованих буде два COVID-сертифікати – “зелений” та “жовтий”.

“Зелений” – будуть видавати тим, хто пройшов повний курс вакцинації (діятиме 365 днів).

“Жовтий” – отримають ті, хто зробив тільки одне щеплення (діятиме 120 днів).

Сертифікатом можна скористатися через застосунок “Дія”, але також буде можливість їх роздрукувати.

Підтвердити одужання від COVID-19 наразі не можна, але ця функція вже у розробці. Міністерство цифрової трансформації заявляло, що перехворілі зможуть отримати сертифікат, скоріш за все, в жовтні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...