facebook

Володимир Корнієць, який приїхав зі Львова, вже кілька протестує в Польщі: йому не заплатили за 2 місяці роботи, ще й викликали поліцію

Володимир Корнієць, який приїхав зі Львова, вже кілька днів протестує біля будівлі приватного агентства з працевлаштування в м. Дембно, що в Західнопоморському воєводстві.

Він стверджує, що агентство відправило його працювати на німецьку ферму, де йому не заплатили за роботу. Як з’ясувалося, винною у цій справі є не німецька компанія, а… польська агенція, через яку Володимир був офіційно працевлаштований. Директорка агентства натомість стверджує, що не знає українця і взагалі бачить його вперше. До слова, він — не єдиний постраждалий від рук недобросовісних працедавців.

Пан Володимир, львів’янин, отримав дозвіл на проведення акції протесту від бурмістра м. Дембно. Має намір протестувати з 20 по 30 вересня. Він приходить щоденно під будинок, де знаходиться агентство з працевлаштування, о 9 ранку і перебуває там до 17 год.

— Я протестую, тому що працював у «Євро-Контракті» два місяці і п’ять днів. Вони заплатили мені за п’ять днів, а за два місяці я не бачив грошей. Вони винні мені три тисячі євро, — сказав Володимир Корнієць.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Агентство з Дембно займається пошуком співробітників на європейських ринках. Роботодавці з Європейського Союзу платять безпосередньо йому за виконану роботу, а потім компанія повинна виплатити зарплату своїм працівникам.

Журналісти польського видання “Interwencja” сконтактувалися з німецькою фірмою, аби з’ясувати всі деталі справи. Там підтвердили, що пан Володимир у них працював доярем — доглядав за коровами та доїв їх. Працював чесно, був відповідальним працівником.

Директор компанії зазначив, що заплатив фірмі-посереднику всі гроші, а коли дізнався, що ті українцю не заплатили, то сам телефонував до них і навіть надіслав досудового листа, де просив заплатити чоловікові за роботу. Але польська директорка просто лист не забрала. Зараз вона стверджує, що це все брехня і вона вперше бачить пана Володимира.

Ба більше — вона викликала поліцію до українця. Проте разом з поліцією на місце події прибули і журналісти. Мешканці будинку, де знаходиться офіс агентства, жаліються на чоловіка — мовляв, він порушує їх спокій і заважає їм жити.

Цікаво, що б вони робили в ситуації, коли б їх працедавець не заплатив їм за кілька місяців важкої праці. До того ж, кожна людина має право на мирну акцію протесту, а у випадку з Володимиром — він ще й отримав на це спеціальний дозвіл. Чоловік також звернувся до поліції, де написав заяву на цю компанію.

Аби припинити свавілля недобросовісних роботодавців, наш земляк хоче привернути увагу до цієї ситуації, і просить про підтримку та поширення.

P.S. Після розголосу цієї історії пану Володимиру таки повернули кошти сьогодні, 23 вересня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...